Hlavní obsah

Brokař Vaněk na SP v Lonatu sahal po medaili v trapu, ale skončil čtvrtý

Brokový střelec Pavel Vaněk sahal na Světovém poháru v Lonatu po medaili v trapu, ale nakonec skončil smolně čtvrtý. I tak devětadvacetiletý reprezentant vybojoval v Itálii životní výsledek. V pohárovém seriálu byl juniorský vicemistr světa z roku 2013 vůbec poprvé ve finále a jeho maximem dosud bylo 16. místo z loňského Baku.

Foto: Ivana Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Mezi osmičku nejlepších prošel Vaněk z pátého místa, v kvalifikaci mu ulétly jen tři terče ze 125. Stejný výsledek předvedl i Jan Palacký, který ale střílel mimo soutěž bez nároku na postup a byl klasifikován na sedmém místě. Oba předčili mimo jiné olympijského vítěze Jiřího Liptáka, který se sedmi chybami obsadil až 42. místo.

V šestičlenném souboji o medaile mířil Vaněk minimálně k bronzu, ale ve třetím vyřazovacím kole netrefil poslední dvě rány a na jeho úkor prošel dál díky bezchybné položce Ind Pritviradž Tondaiman. Pro něj nastala konečná v dalším kole, soutěž vyhrál britský vicemistr světa Nathan Hales před Čínanem Čchi Jing.

SP ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Lonatu (Itálie) - trap:
Muži: 1. Hales (Brit.) 49
2. Čchi Jing (Čína) 48
3. Tondaiman (Indie)
4. Vaněk
...
v kvalifikaci 7. Palacký, 21. Borkovec, 42. Lipták, 86. Štěpán (všichni ČR).
Ženy:
1. Scanlanová (Austr.) 46
2. Gálvezová (Šp.) 45
3. Kayaová (Tur.)
...v kvalifikaci 29. Matějková, 49. Hrdličková, 64. Závišková, 70. Kučerová, 87. Řezníčková (všechny ČR).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.