Hlavní obsah

Česko - Německo 8:4Čechy dělí jedna výhra od premiérové účasti na World Baseball Classic

Českou reprezentaci dělí jedna výhra od postupu na prestižní turnaj World Baseball Classic. Svěřenci trenéra Pavla Chadima dnes v kvalifikaci v Regensburgu porazili 8:4 domácí Německo a o premiérový start na WBC se ve středu utkají s poraženým z večerního duelu Španělsko - Británie.

Článek

Češi zahájili turnaj hraný na dvě porážky v sobotu vysokou prohrou 7:21 se Španělskem. V neděli si udrželi naději díky vítězství 7:1 nad Francií a dnes zdolali Německo i díky třem Češi zahájili turnaj hraný na dvě porážky v sobotu vysokou prohrou 7:21 se Španělskem. V neděli si udrželi naději díky vítězství 7:1 nad Francií a dnes zdolali Německo i díky třem homerunům, dvěma Michala Červenky a jednomu Petra Zýmy. Poprvé v historii tak vyhráli na kvalifikačním turnaji dva zápasy.

Baseballisté se nenechali zaskočit výborným úvodem domácích, kteří se hned v prvním útoku po homerunu ujali vedení 3:0. Češi ještě v téže směně díky odpalům Zýmy a Červenky za hrazení srovnali a ve třetí směně získali tříbodový náskok. O dva stažené body se postaral odpalem Arnošt Dubový. "Byl to fantastický pocit. Možná jeden z nejlepších odpalů v životě," uvedl vnější polař národního týmu.

Němci už sílu na zvrat nenašli. "Cítili jsme, že jsou bez energie, a my jsme pořád tlačili. Obrana fungovala, nadhazovači házeli perfektně," řekl Dubový. "Je to skvělý pocit. Oni mezi sebou neměli žádnou chemii, byl to tým individualit. Zatímco my jsme rodina, to určitě rozhodlo," přidal Michal Kovala.

Čeští baseballisté bojují o premiérovou účast na WBC potřetí. Pátý ročník turnaje se uskuteční v březnu příštího roku v USA, Japonsku a na Tchaj-wanu. Původně se mělo hrát už vloni, ale kvůli pandemii koronaviru byl turnaj zrušen stejně jako předtím kvalifikace, ke které měli v březnu 2020 čeští baseballisté nastoupit v Tucsonu.

Kvalifikační turnaj World Baseball Classic v Regensburgu (Německo):
Česko - Německo 8:4

Reklama