Hlavní obsah

Česká reprezentace vyráží na kvalifikační turnaj World Baseball Classic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český národní tým absolvoval poslední přípravu před odjezdem na kvalifikační turnaj World Baseball Classic. Manažer Pavel Chadim zároveň oznámil nominaci na turnaj, na kterém mohou startovat také profesionální hráči.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Odhodlání českým baseballistům nechybí.

Článek

Český výběr sehrál celkem pět přípravných zápasů. Tři s Německem a dva se Španělskem, tedy oběma účastníky stejného kvalifikačního turnaje v Regensburgu. S Německem se podařilo českému týmu dvakrát zvítězit, Španělsko bylo naopak dvakrát nad jeho síly.

Španělsko, pokud porazí Jihoafrickou republiku, může být prvním soupeřem Česka na turnaji. „Dá se s nimi hrát," myslí si po přípravných utkáních asistent trenéra David Winkler a pokračuje: „Myslím, že když nastoupíme s tím nejlepším, co máme, že jsou k poražení."

Foto: baseball.cz,Tomáš Icík

Martin Červenka v akci.

Hráči se postupně v utkáních zlepšovali, přidávali dobré starty na pálce a spolehnout se mohli také na výkony nadhazovačů i obrany. „Byla to výborná příprava. Každým dnem se posouváme a zlepšujeme, jak na pálce, tak na nadhozu," říká Martin Mužík, jenž ve druhém zápase se Španělskem odpálil dva homeruny.

Posun ve výkonech týmu viděl i Marek Chlup: „Jsme dobře naladěni. První zápasy jsme nepálili, ale postupně jsme šli nahoru a jsou tam vidět pozitiva. Je dobré, že se dokážeme ponaučit. Nadhazovači jsou super, nedávají nikomu nic zadarmo."

V nominaci chybí kvůli zranění Eric Sogard, hráč se zkušenostmi z MLB, jenž získal v únoru české občanství. Naopak na soupisce najdeme zkušeného Martina Schneidra a také Martina Červenku, který odehrál v soutěžích v USA 10 let a letos působil v české extralize. Tým je i tak výrazně omlazen.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Manažer baseballové reprezentace Pavel Chadim.

Do dějiště turnaje, německého Regensburgu, odcestoval tým ve středu. Přímo na místě ho čekají ještě oficiální tréninky. První utkání odehraje v sobotu od 13:00. Turnaj se hraje systémem double elimination, tedy v případě dvou porážek tým končí. Ze šestičlenné skupiny postoupí na hlavní turnaj World Baseball Classic dva týmy. Kromě Česka, Španělska a Německa jsou ve skupině Velká Británie, Jihoafrická republika a Francie.

Nominace baseballové reprezentace
Filip ČapkaP
Tomáš DuffekP
Lukáš ErcoliP
Lukáš HlouchP
Michal KovalaP
Marek KrejčiříkP
David MergansP
Marek MinaříkP
Jan NovákP
Daniel PadyšákP
Jake RabinowitzP
Ondřej SatoriaP
Martin SchneiderP
Jan TomekP
Martin ČervenkaC
Daniel VavrušaC
Martin ČervinkaIF
Jakub HajtmarIF
Jakub KubicaIF
Vojtěch MenšíkIF
Martin MužíkUT
Milan ProkopIF
Filip SmolaIF
Petr ZýmaIF
Arnošt DubovýOF
Jakub GreplOF/IF
Marek ChlupOF
Matěj MenšíkOF

Reklama

Související témata: