Hlavní obsah

Česko - Dánsko 5:8Češi slibně začali, ale boj o olympiádu byl nakonec marný

Čeští hráči curlingu se na olympijské hry do Pekingu neprobojovali. V kvalifikaci v nizozemském Leeuwardenu tým skipa Lukáše Klímy neuspěl ani ve druhém utkání o postup a nadějně rozehraný duel s Dánskem prohrál 5:8.

Foto: Facebook/cesky.curling

Ilustrační foto

Článek

Z kvalifikace v Leeuwardenu nepostoupily ani ženy, které ztratily naději už po základní části. Česko přesto bude mít poprvé na olympiádě v curlingu zastoupení. Do Pekingu se už v květnu kvalifikovali manželé Tomáš a Zuzana Paulovi v soutěži smíšených dvojic.

Muži měli v kvalifikaci díky třetímu místu po základní části dvě šance zajistit si start v turnaji pod pěti kruhy. V tom prvním v pátek podlehli o bod Itálii (5:6).

Dány porazili na závěr základní části a Klíma šel do zápasu o Peking optimisticky. "Hrajeme dobře, podle mě jsme lepší tým. Věřím, že to urveme," uvedl na svazovém webu. První část zápasu mu dávala za pravdu. Češi po pěti endech vedli 4:1 a po sedmém ještě 5:3.

V osmém ale po chybách Marka Černovského a Klímy soupeř skóre otočil třemi body a v devátém přidal další dva. Poslední desátý end zůstal nedohraný, neboť Čechům zbývaly v jeho závěru už jen dva kameny a neměli šanci na zvrat. Zápas tak prohráli 5:8.

S Dány hráli muži o olympijský start i v roce 2017. Tým skipa Jiřího Snítila tehdy v Plzni v kvalifikaci prohrál 2:4 a do Pchjongčchangu nepostoupil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.