Hlavní obsah

Češi získali díky bronzu v soutěži trojic poprvé medaili na MS v bowlingu

Dubaj

Historického úspěchu ziskem bronzové medaile dosáhli čeští reprezentanti na mistrovství světa v bowlingu v Dubaji. Lukáš Jelínek, Jaroslav Lorenc, Jan Macek a v kvalifikaci i Ondřej Mlynář skončili třetí v soutěži trojic. V semifinále prohráli s jasnými favority Američany o 22 kuželek.

Foto: www.corinthia.cz

Historického úspěchu ziskem bronzové medaile dosáhli čeští reprezentanti na mistrovství světa v bowlingu v Dubaji. (ilustrační foto)

Článek

Češi v kvalifikaci obsadili druhé místo a ve čtvrtfinále nedali šanci Kolumbijcům. O medaile hráli na nových dráhách pod širým nebem přímo v areálu výstavy Expo 2020. Profesionální hráči z kolébky bowlingu USA Kris Prather, Jakob Butturf a AJ Johnson zvítězili 200:178. Čeští reprezentanti se podělili o třetí místo se Švédskem, vicemistry světa jsou Korejci.

"Bronzové medaile mají pro nás cenu zlata, kluci zahráli výborně," uvedl kouč Adam Vondráček v tiskové zprávě. "Samozřejmě se na semifinálovém výkonu podepsalo prostředí, poprvé hráli pod širým nebem, navíc proti favoritům celé soutěže, ale rozhodně nedali soupeřům nic zadarmo a rvali se o každou kuželku. Pro všechny je to obrovská zkušenost a také nám přidává potřebné sebevědomí před lednovým mistrovstvím Evropy," dodal.

Reklama

Související témata: