Hlavní obsah

České gymnastky byly na ME třinácté v soutěži družstev, postoupily na MS

České sportovní gymnastky skončily na mistrovství Evropy třinácté v soutěži družstev, čímž kvalifikovaly svůj tým na podzimní světový šampionát v Antverpách. Patnáctiletá Alice Vlková se na ME v Antalyi dostala do finále víceboje. Na jednotlivých nářadích měly české reprezentantky k postupu daleko.

Foto: gymfed.cz

České gymnastky na ME.

Článek

Postup týmu na světový šampionát byl hlavním cílem žen. Loni byly Češky na ME v soutěži družstev čtrnácté, takže jim účast na MS těsně unikla. Tentokrát se Vlková, Soňa Artamonová, Eliška Drncová, Dominika Ponížilová a Lucie Trnková díky zisku 145,530 bodu udržely na posledním postupovém místě o více než půl bodu před čtrnáctým Tureckem. Zlato v týmové soutěži získaly Britky, které porazily zhruba o 2,8 bodu obhájkyně titulu Italky. třetí skončily Nizozemky.

Jedničkou českého týmu ve čtyřboji byla Vlková, jež v kvalifikaci obsadila 26. příčku. V redukovaném pořadí s maximálně dvěma gymnastkami z jedné země díky tomu postoupila jako předposlední do čtyřiadvacetičlenného finále. To se uskuteční v pátek.

Evropský titul ve víceboji neobhájí Asia D'Amatová, která v kvalifikaci nenastoupila na prostná. V boji o medaile dvacetiletou Italku zastoupí její dvojče Alice, která se kvalifikovala jako třetí.

Mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v Antalyi (Turecko):
Ženy - družstva:
1. Británie (Achampongová, Fentonová, Kinsellaová, Gadirovová, Downieová) 164,448
2. Itálie 161,629
3. Nizozemsko 158,896
4. Maďarsko 156,627
5. Rumunsko 156,297
6. Francie 155,296
...
13. Česko (Vlková, Artamonová, Drncová, Ponížilová, Trnková) 145,530

Reklama

Související témata: