Hlavní obsah

Gymnasta Sliž na ME postoupil z pátého místa do finále na koni našíř

Gymnasta Radomír Sliž postoupil na mistrovství Evropy do finále na koni našíř. V dnešní kvalifikaci na šampionátu v turecké Antalyi obsadil páté místo. Finále ho čeká v sobotu. Těsně unikla finálová účast Ondřeji Kalnému, jenž na přeskoku obsadil devátou příčku a pro osmičlenný boj o medaile je prvním náhradníkem.

Foto: CISO @ facebook

Radomír Sliž

Článek

Právě Kalný byl v roce 2020 zatím posledním českým zástupcem v mužských finále na jednotlivých nářadích na ME, když skončil pátý na přeskoku. Třiadvacetiletý Sliž bude mít šanci jeho tehdejší výsledek napodobit. Už postup do finále je Sližovým největším úspěchem na vrcholné akci.

Sliž jako specialista startoval mimo české družstvo, které ve složení Kalný, Daniel Bago, Jack Gagamov, Daniel Radovesnický a Martin Pospíšil obsadilo 24. místo. V soutěži družstev už tato fáze rozhodla o medailistech. Titul získali Italové před domácím Tureckem a Británií.

Kompletní šestiboj v kvalifikaci z českých reprezentantů absolvovali Bago a Radovesnicý. Na 49. a 70. místě měli i v redukovaném pořadí daleko k postupu do finálové čtyřiadvacítky, kde může mít každá země maximálně dva závodníky.

Ve středu je na ME na programu kvalifikace žen. České družstvo Soňa Artamonová, Eliška Drncová, Dominika Ponížilová, Lucie Trnková a Alice Vlková, které jako náhradnice jistí Klára Peterková, bude usilovat o umístění do 13. místa. To by Češkám zajistilo účast týmu na podzimním mistrovství světa v Antverpách.

Mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v Antalyi (Turecko):
Muži - družstva:
1. Itálie (Abbadini, Macchiati, Casali, Lodadio, Levantesi) 249,526 b.
2. Turecko 248,262
3. Británie 246,961
4. Švýcarsko 246,329
5. Německo 244,529
6. Španělsko 243,629
...
24. Česko (KALNÝ, BAGO, GAGAMOV, RADOVESNICKÝ, POSPÍŠIL) 225,594

Reklama