Hlavní obsah

České pozemkářky v kvalifikaci OH prohrály i s Chile a přišly o šanci na postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

České pozemní hokejistky v olympijské kvalifikaci prohrály 0:6 s Chile a po druhé porážce ve skupině přišly o šanci na postup na hry v Paříži. Výběr trenéra Garetha Grundieho zakončí vystoupení v Ráňčí v Indii v úterý proti Německu.

Foto: Český svaz pozemního hokeje

České pozemní hokejistky v zápase proti Chile.

Článek

Češky v prvním utkání v kvalifikaci podlehly 0:2 Japonsku a gól nevstřelily ani dnes. Po první čtvrtině s Chile prohrávaly 0:1, o konečném výsledku pak rozhodlo třetí dějství, ve kterém Jihoameričanky skórovaly třikrát.

„Myslím si, že zápas rozhodly hlavně zkušenosti. Chilanky byly určitě lepší v rychlosti a fyzičce, ale myslím si, že neukazujeme ani polovinu toho, co umíme,“ uvedla v tiskové zprávě útočnice Adéla Lehovcová.

„Kdybychom hrály to, co umíme, tak si myslím, že jsme mohly klidně remizovat. V české lize se na to ale určitě nedá připravit, chce to co nejvíc mezinárodních zápasů. Pro mladé holky je tohle super zkušenost, pro nás smutný závěr,“ dodala.

České reprezentantky v Indii zatím nezískaly ani bod a v tabulce skupiny A jim patří poslední místo. Do semifinále projdou dva nejlepší celky pořadí a na olympijské hry poté postoupí oba finalisté a vítěz zápasu o třetí místo.

Češky se do olympijské kvalifikace dostaly díky stříbru na mistrovství Evropy druhé divize, které se hrálo v srpnu v Praze. Na olympijských hrách dosud startovaly jen v roce 1980, kdy získaly překvapivé stříbro.

Olympijská kvalifikace pozemních hokejistek v Ráňčí (Indie):
Skupina A:
Chile - ČESKO 6:0 (1:0)
Německo - Japonsko 1:1 (0:0).
Tabulka:
1. Německo 2 1 1 0 4:1 4
2. Japonsko 2 1 1 0 3:1 4
3. Chile 2 1 0 1 6:3 3
4. ČESKO 2 0 0 2 0:8 0

Reklama

Související témata: