Hlavní obsah

České ženy ve čtyrhře už ve čtvrtfinále, mužské páry o ně marně bojovaly

OSTRAVA

Stolní tenistky Renáta Štrbíková s Ivetou Vacenovskou si dnes odpoledne zahrají na ME v Ostravě o medaili ve čtyhře. V ranním osmifinále bez potíži vyřídily ve třech setech anglický pár, ve čtvrtfinále je ale čeká výtečná maďarská dvojice Tothová, Potaová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér ČR Miroslav Cecava a Iveta Vacenovská

Článek

„Bude to s nimi ohromně těžké, perfektně se za stolem doplňují, ale máme na ně chuť. Už za ta družstva,“ připomněla Štrbíková, že prohra s Maďarkami připravila české ženy o čtvrtfinále týmové soutěže.

V osmifinále deblu byly také dvě české dvojice mužů, o postup ale bojovaly marně. „Šance tam byla, jenže jsme ztratili dobře rozehranou první sadu, pak udělali víc chyb a ve třetím setu, kdy jsme měli několik setbolů, se od nás odvrátilo štěstí,“ líčil Petr Korbel porážku se srbsko-slovinským párem Karakaševič, Tokič. „Viníkem jsem hlavně já, první dva sety jsem zkazil hrozně moc míčků a ke konci tam soupeřům spadla snad tři prasátka,“ doplnil českého nestora spoluhráč Antonín Gavlas.

Větší šanci na postup měla mít sehraná dvojice z pražského El Niňa Dmitrij Prokopcov, Tomáš Konečný proti Švédům Karlssonovi se Svenssonem. „Bohužel jsme v prvním setu promarnili dva setboly a pak už vlastně jen dotahovali. Po vyhraném třetím setu to vypadalo, že bychom na ně mohli najít zbraň, jenže pak už mi scházely síly. Cítil jsem se docela vyšťavený z družstev, projevilo se to i na psychice,“ vyprávěl Prokpcov a přiznal, že od soutěží jednotlivců čekal trochu víc. „Máme ale týmový bronz a to je víc, než by kdo čekal, takže musím říci, že šampionát je úspěšný,“ mínil.

<tbody><tr class="invert"><td>ME ve stolním tenise v Ostravě </td></tr><tr class="highlight"><td>Muži - čtyřhra, osmifinále: </td></tr><tr><td><strong><em>Prokopcov, Konečný (ČR)</em></strong> – Karlsson, Svensson (Švéd.) 1:3, <em><strong>Korbel, Gavlas</strong></em> (ČR)–Karakaševič, Tokič (Srb./Slovin.) 0:3. </td></tr><tr class="highlight"><td>Ženy - čtyřhra, osmifinále: </td></tr><tr><td><em><strong>Štrbíková, Vacenovská (ČR)–</strong></em>LeFevreová, Hicksová (Angl.) 3:0. </td></tr></tbody>

Reklama