Hlavní obsah

Česko má dvacetinásobného ironmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiapadesátiletý Jurij Tarča ze Studénky na Novojičínsku dokončil jako první Čech extrémní závod Double Deca Ultratriatlon ve Švýcarsku. Stal se tak dvacetinásobným ironmanem.

OV česko má dvacetinásobného ironmana Video: Sport.cz

 
Článek

Na trať se Tarča vydal 20. srpna, nejprve uplaval 76 kilometrů, následně ujel na kole 3600 kilometrů a nakonec uběhl 844 kilometrů. Do cíle dorazil po necelém měsíci jako sedmý muž celkově v čase 635 hodin, 55 minut a 31 vteřin.

„Česko, Ostravsko, Studénko, můžete slavit. Děkuji za podporu, byly jste moje hlavní hnací síla, tak ať máte důvod pořádně to zapít. Ještě jednou děkuji. Ahoj,“ řekl Tarča krátce po přetnutí cílové pásky ve videozdravici svým podporovatelům.

Závod Double Deca Ultratriatlonu varianty Continious proběhl v rámci Světového poháru IUTA 2023 ve švýcarském městě Busch, a to jako první závod takovéhoto rozsahu v Evropě. Na start se postavilo devět mužů a čtyři ženy.

Tarča má za sebou z minulosti už řadu vytrvalostních úspěchů. Jeho dosavadním největším sportovním úspěchem byl titul desetinásobného ironmana, který získal loni ve Švýcarsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články