Hlavní obsah

Československý Superpohár v hokejbalu vystřílel Kert Park Praha. Zničil Bratislavu

Pětinásobní čeští mistři v hokejbalu z Kert Partu Praha získali o víkendu další trofej. V duelu o Československý Superpohár se slovenským mistrem LG Bratislava hosty rozstříleli 8:0.

Foto: www.kert-park.cz

Vítěz Československého Superpoháru Kert Park Praha

Článek

V sobotu v podvečer se na hřišti Kert Parku na pražských Lužinách vrátil do branky gólman Petr Mikl, který po letním pátém titulu ukončil kariéru, ale přijal pozvání dnes už bývalých spoluhráčů a svými zákroky přiváděl střelce nejlepšího slovenského celku k šílenství. Naopak jeho spoluhráči od úvodního buly na soupeře vletěli, takže se převážně hrálo na jednu branku. Po necelých deseti minutách už domácí vedli 3:0.

Na začátku druhé patnáctiminutovky sice získali převahu, ale gól nedali, naopak dvakrát inkasovali. Třetí třetina pak byla galapředstavením střelce domácích Tomáše Lhoty, který nasázel během necelých čtyř minut hattrick, a dokončil demolici soupeře. V utkání dal pět branek, což je rekord devíti ročníku Československého Superpoháru.

„Dařilo se mi střelecky ale i zásluhou spoluhráčů. Znovu jsme ukázali velkou soudržnost týmu. Upřímně, čekali jsme, že Bratislava bude těžším soupeřem," nechal se slyšet střelecký rekordman. „Byl to krásný zážitek, užil jsem si to, ale o trvalém návrat neuvažuji, i když neříkám nikdy... S touhle partou jsem zažil spoustu nádherných zápasů," dodal hrdina z domácí branky.

Československý Superpohár se hraje od roku 2012, tři roky měl duel mezi českým a slovenským mistrem covidovou pauzu. Z českých týmů dvakrát triumfoval právě nejlepší český celek Kert Park Praha (2018 a 2022). Jednou ve finále prohrál. Třikrát trofej získali hokejbalisty Nitry, dvakrát slovenské Skalice a Kert Parku, jednou Vlašim a Pardubice.

Československý Superpohár v hokejbalu
Kert Park Praha - LG Bratislava 8:0 (3:0, 2:0, 3:0), branky: 5x T. Lhota, Wróbel, Jágr, Kovárník.

Reklama

Související témata: