Hlavní obsah

Český basketbal vybral pro rodinu postiženou záplavami 145 tisíc korun

Český basketbal věnuje rodině Tomáše Voříška, který při nedávných bleskových záplavách na Českolipsku utonul a zanechal po sobě manželku a dvě děti, 145.249 korun.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

Částku se podařilo nashromáždit v projektu, do kterého se zapojili mužská i ženská reprezentace v rámci úterních mezistátních utkání v Děčíně a Jindřichově Hradci, některé kluby a redaktoři České televize, představitelé českého basketbalu a prostřednictvím dárcovských DMS i fanoušci.

Mužská reprezentace včetně realizačního týmu a pořadatel zápasu BK Děčín vybraly 54.400 korun. Ženský národní celek dal v úterý dohromady 27.5000 korun, k nimž přibude ještě výtěžek ze středeční odvety s Polskem. Dárcovské DMS mohou diváci ČT4 posílat až do konce srpna.

Ničivé záplavy postihly oblasti Libereckého a Ústeckého kraje na začátku srpna, přišlo při nich o život pět lidí. Basketbalové hnutí oslovil příběh rodiny a dvou dětí, které přišly o otce, jenž je považován za první oběť povodní v severočeském regionu.

Oblastem postiženým záplavami se už dříve rozhodl pomoci také fotbalový svaz a seniorská reprezentace. Její kapitán Tomáš Rosický před týdnem před přípravným duelem s Lotyšskem předal hejtmanovi Libereckého kraje šek na půl miliónu korun.

Reklama

Související témata: