Hlavní obsah

Česko - Dánsko 6:5Čeští softbalisté si v napínavém duelu poradili s Dány a zahrají si finále

Nejvyrovnanější duel sehráli čeští softbalisté na mistrovství Evropy v Ledenicích. Proti Dánům většinu času prohrávali, v závěru ale po homerunu Jakuba Hajného utkání otočili na 6:5. „Je moc důležité, že jsme se dokázali vrátit do utkání po začátku, kdy jsme prohrávali. Klukům se podařilo skvěle pálit, přidali body a pak se to zavíralo lépe,“ tvrdil nadhazovač Jonáš Hajný. Po výhře nad Nizozemskem a Litvou postoupili Češi do finále a tím mají jistou účast na mistrovství světa. V sobotu od 17:00 budou bojovat o pátý titul v řadě opět proti Dánsku.

Foto: Grega Valančič

Čeští softbalisté postoupili doma do finále mistrovství Evropy.

Článek

První směna se povedla dánským softbalistům, když Frederik Terkelsen odpálil homerun a soupeři si vytvořili tříbodový náskok. Další body si připsali ve třetí a páté směně. Čeští softbalisté kontrolovali ve třetí směně, když Lukáš Kubát zařídil odpalem za plot první bod. V páté směně se povedl při zaplněných metách odpal do vnějšího pole Mikuláši Klasovi, čímž zařídil tři body. „Měli jsme se držet nízkých nadhozů, na které jsem čekal," popsal.

Skóre otočil Jakub Hajný, který odpálil homerun a stáhl dva body. Byl to jeho pátý odpal za plot na turnaji a je zatím v této statistice nejlepším pálkařem. Dvakrát byl úspěšný v pátečním utkání proti Litvě, které Češi vyhráli 10:0. Důležitý krok k vítězství přidal nadhazovač Jonáš Hajný, který v poslední sedmé směně předvedl tři strikeouty a utkání mohlo skončit. „Byl jsem klidnější, neměl jsem žádné mety obsazené. Cítil jsem se fajn, bavilo mě to,“ dodal Hajný.

V sobotu čeští hráči opět vyzvou Dány ve finále evropského šampionátu. Dá se čekat, že nastoupí Michal Holobrádek, nejlepší český nadhazovač. Dánové vyšlou rovněž svého nejlepšího hráče do nadhazovačského kruhu. „Musíme ho pořádně naskautovat, rozmyslet si taktiku a podle toho hrát,“ plánoval Klas.

Mistrovství Evropy softbalistů v Ledenicích a Sezimově Ústí:
ČR - Nizozemsko 7:0 skreč
ČR - Litva 10:0 po čtvrté směně
ČR - Dánsko 6:5
Sobotní finále
ČR - Dánsko

Reklama

Související témata: