Hlavní obsah

Česko - Švédsko 17:0Čeští softbalisté už řádí na evropském šampionátu. Ve dvou zápasech dali 25 bodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští softbalisté potvrzují dominantní postavení v Evropě, když rozehráli letošní ME v dánském Horsholmu pěkně zostra. Porazili Velkou Británii 8:0 a poté Švédsko zdolali dokonce 17:0. „Dařilo se nám skvěle na pálce, zápasy jsme zvládli krásně. S Británií nám to ze začátku moc nešlo, proti Švédsku jsme prokázali, že máme silnou pálku," prohlásil Adam Buchner, český nadhazovač. Turnaje se účastní dvanáct týmů. Češi mají na kontě již jedenáct evropských titulů – první získali v roce 1997 a poslední v roce 2021.

Článek

Češi se rozjeli parádně a tempo chtějí udržet. Na úvod skolili soupeře vysokými rozdíly, celkem si připsali 20 úspěšných odpalů a z toho tři homeruny. Dva z nich má na svědomí Marek Volf, který se takto předvedl proti Velké Británii. Čtyři hity má na kontě George Harris z Břeclavi. „Na úvod turnaje jsme hráli s papírově slabšími soupeři, se kterými jsme si poradili obstojně. Máme silné nadhazovače a také pálkaře. Tedy vše, co potřebujeme," tvrdil Vojtěch Buchner, elitní český hráč z Mostu.

Šampionát slouží také jako kontinentální kvalifikace pro mistrovství světa. Všichni tři medailisté postoupí do kvalifikačních skupin, které jsou naplánovány na rok 2024. Světový šampionát pro osm nejlepších týmů se pak odehraje v roce 2025 v Kanadě. „Nejsilnější protivník asi bude domácí Dánsko. Jinak překvapit může v podstatě kdokoliv, nehodláme nikoho podcenit," dodal Buchner, který je úspěšný na pálce, ale také nadhozu.

Mistrovství Evropy softbalistů v Horshölmu (Dánsko):
Česko - Británie 8:0
Česko - Švédsko 17:0

Reklama