Hlavní obsah

Čeští squashisté na evropském šampionátu sestupují z elitní divize

Českým squashistům se nepodařilo uhájit příslušnost mezi elitní Divizi 1 na evropském šampionátu v Nizozemsku. V klíčovém zápase nestačili na Wales, když prohráli 1:3. Celkově tak skončili na sedmém místě. České squashistky, které usilovaly o postup do elitní divize, prohrály s Polskem a celkově braly dvanácté místo. V Divizi 2 jim patří čtvrtá pozice.

Foto: Irena Vanišová

Česká squashová reprezentantka Anna Serme.

Článek

Češi dokázali v základní skupině remizovat se Španěly, poté však prohráli se Skotskem a Německem, což znamenalo účast v bojích o udržení. Tam sice porazili 3:1 Finsko, jenže klíčovou bitvu s Walesem nezvládli. Svůj zápas vyhrál jen Viktor Byrtus. Na šampionátu si tak připsal čtyři vítězství a nestačil pouze na silného Němce Simona Rösnera. V příštím roce tak čeští squashisté začnou v Divizi 2 a budou usilovat o návrat mezi squashové velmoci.

Squashistky se letos chtěly probojovat mezi elitu. V základní skupině Divize 2 si poradily s Irskem a s Rakouskem, prohrály však se Španělskem 1:2. Když pak ve skupině o postup přišly další porážky se Švýcarskem 1:2 a s Polskem 0:2, bylo jasné, že se cíl nepovede naplnit. Dobrými výsledky se prezentovala česká jednička Anna Serme, která přinesla pro tým tři výhry. Porazila například Švýcarku Cindy Merlo, která je na 46. místě žebříčku PSA. Tři výhry zařídila také Olga Kolářová, dvě Natálie Babjuková.

Mistrovství Evropy družstev ve squashi v Eindhovenu:
Muži:
Divize 1 - skupina o 5. až 8. místo:
Wales - ČR 3:1
Makin - Švec 3:0, Morris - Byrtus 1:3, Creed - Mekbib 3:1, Evans - Solnický 3:0.
Češi skončili 7. a sestoupili do divize 2.
Finále: Anglie - Francie 3:0.
Ženy:
Divize 2 - o 3. místo:
Polsko - ČR 2:0
Tymaová - Babjuková 3:0, Kamiňská - Svobodová 3:0.
Finále: Anglie - Wales 2:1.

Reklama

Související témata: