Hlavní obsah

Další tragická oběť války. Ukrajinská hvězdička zemřela po zásahu ruskou raketou

Tragické události na Ukrajině neberou konce. Válečné šílenství vyprovokované Putinovým Ruskem si vyžádalo další oběť z řad sportovců. Stala se jí teprve dvacetiletá ukrajinská sportovní tanečnice Darja Kudelová, která zemřela v nemocnici v městě Kryvyj Rih poté, co její dům zasáhla ruská raketa.

Foto: Twitter @UkraineNewsLive

Daria Kudelová zemřela po zásahu střepinou

Článek

Tragédie se udála v sobotu 9. července, kdy na největší město střední části Ukrajiny s více než 600 tisíci obyvateli dopadlo několik ruských raket. Jedna z nich zasáhla i dům, kde nadějná tanečnice bydlela.

Vítězka celé řady tanečních soutěží Kudelová byla těžce zraněna poté, kdy jí jedna ze střepin vážně poranila játra a srdce. V kritickém stavu byla převezena do nemocnice, kde o pár hodin později navzdory maximální lékařské péči svým zraněním podlehla.

Zprávu o tragické smrti mladé ženy přinesla Akademie národní univerzity v Oděse, kde Kudelová studovala. Vážná zranění utrpěl i její otec, který nadále zůstává v nemocnici.

"Byla to velmi zodpovědná a ambiciózní dívka, která se aktivně účastnila studentského života a milovala sport. Jménem celé akademie vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině. Myslíme na tebe," stálo na facebookovém profilu školy, kde Kudelová studovala.

Kudelová není zdaleka první obětí ruské invaze z řad ukrajinských sportovců. Jen pár dní po začátku války zemřel talentovaný biatlonista Jevhen Malyšev, jenž dobrovolně vstoupil do ozbrojených sil. Nejvyšší oběť položili i jednadvacetiletý fotbalista klubu Karpaty Lvov Vitalij Sapylo či o čtyři roky starší Dmytryj Martyněnko, který hájil barvy druholigového FC Hostomel.

Do ozbrojených sil ukrajinské armády nastoupilo i několik dalších slavných sportovců, mezi nimi například boxerské legendy bratři Kličkové, biatlonista Dmytro Pidručnyj či bývalý tenista Sergej Stachovskij.

Reklama

Související témata: