Hlavní obsah

Draci Brno a Arrows Ostrava mají shodný pohárový cíl, hlavně se udržet

Draci Brno a Arrows Ostrava dnes rozehrají Evropský pohár v baseballu v Nizozemsku. Jejich cílem bude opět udržet pro český baseball dvě účastnická místa v prestižní soutěži. Loni se jim to podařilo.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Ondřej Satoria z Arrows Ostrava.

Článek

Draci Brno si postup na pohár vybojovali ziskem loňského titulu. V letošní sezoně sice v extralize ze začátku spíše hledali formu, ale v poslední době již soutěži dominují. Z posledních 13 utkání prohráli pouze jednou. „Nějak speciálně jsme se nepřipravovali, protože jsme měli nabitý program. My trenéři jsme si zjistili informace o soupeřích a snad je dokážeme využít," říká Hynek Čapka, manažer Draků.

Z mnohem složitější pozice do Nizozemska odjeli ostravští baseballisté, vítězové loňského domácího poháru. Letos se neprobojovali do TOP 6 a nyní hrají pouze extraligovou baráž. V ní jsou ale Arrows zatím dominantní, vyhráli prvních šest zápasů se skóre 89:7. V Nizozemsku je ale čekají soupeři z jiné kategorie a udržení místenky pro další rok je rozhodně náročným cílem.

Čeští baseballisté mají vlastní pivo. Uvařili si ho z japonského chmele pro World Baseball ClassicVideo: Sport.cz

„Je to samozřejmě trošku limitující, ale nehrajeme baseball poprvé. Máme v týmu spoustu zkušených reprezentantů a věřím, že se rychle adaptujeme a popereme se s tím, jak umíme," říká nadhazovač Ondřej Satoria a dodává: „Našim cílem je hrát kvalitní zápasy s každým soupeřem a uvidíme, co se stane na konci. Celkový cíl je samozřejmě udržet místenku pro český baseball."

Čeští zástupci se v základní skupině opět nesetkají. Draci budou čelit italské Parmě, která vyhrála loňský ročník. Dále pak Amsterdamu a německému Paderbornu. Nahradil San Marino, které se do turnaje nepřihlásilo, ačkoliv mělo na místo nárok. Ostravu čekají zápasy s německým Bonnem, nizozemským HCAW a francouzským Rouenem. Z každé skupiny postupují první dva do bojů o zlato. Zbylé týmy budou hrát o záchranu.

Reklama

Související témata: