Hlavní obsah

Epické finále, na které se nezapomene. Komentátoři šíleli, Smith s Van Gerwenem předvedli úžasný kousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to finále mistrovství světa, na které šipkařský svět dlouho nezapomene. Nakonec vítězný Angličan Michael Smith s Nizozemcem Michaelem van Gerwenem nabídli fanouškům přítomným v londýnském Alexandra Palace i milionům diváků u televizních obrazovek úchvatnou podívanou. Vše korunovali v třetím legu druhého setu.

Foto: Zac Goodwin, ČTK/AP

Angličan Michael Smith na šipkařském MS na třetí pokus uspěl ve finále a dočkal se trofeje. V pozadí poražený Nizozemec Michael van Gerwen.

Článek

Třináctkrát se v historii šipkařského světového šampionátu přihodilo, že některý z hráčů dokázal zavřít z 501 na nejmenší počet devíti šipek. V úterním finále se do této společnosti, v níž je i Van Gerwen, přidal „Bully Boy“ Smith.

Vůbec poprvé v dějinách MS ale došlo na situaci, kdy v témže legu mohli zavřít devítkou oba borci. Bezchybné hody obou z nich překazila až poslední šipka Nizozemce, jenž nedokázal zavřít double dvanáctkou.

A tak šanci dostal Smith, jenž se do finále dostal potřetí v kariéře, ale uspěl až nyní. A v epickém legu se devítky dočkal. Fanoušci byli u vytržení, stejně jako komentátoři britské stanice Sky Sports, jak můžete zhlédnout na videu

Smith nakonec zvítězil 7:4 na sety a poprvé v kariéře se posunul do čela světového žebříčku. Kromě trofeje, s níž se na pódiu hned fotil se svou manželkou a dvěma syny, si odnesl i šek na půl milionu liber (necelých 14 milionů korun).

Reklama

Související témata: