Hlavní obsah

Dostál se před cestou do ázerbájdžánského neznáma cítil jako před olympiádou

Praha

V pondělí si k zubaři zašel vyspravit chrup, aby ho na cestě do neznáma nic nerozptylovalo. Na první Evropské hry v ázerbájdžánském Baku, kde nikdy nebyl, je zvědavý i kanoista Josef Dostál, jenž si vloni přivezl světové zlato na singlu i čtyřkajaku.

Foto: Ivana Roháčková

Kajakář Josef Dostál (vpravo) a kanoista Martin Fuksa, dvě české naděje pro Evropské hry.

Článek

Jaké máte od novinky ve sportovním kalendáři očekávání?

Když jsme si byli v O2 areně nafasovat věci do Baku, už jsem měl trochu pocity jako na olympiádě, byť to bude jen v evropském měřítku. Každopádně je to pro sportovce čest.

Kanoisté budou od centra her v Baku vzdáleni přes 300 kilometrů. Nemrzí vás to?

My tam stejně letíme na šest dnů, jen na naše závody a pak zpátky do Prahy, protože příští týden už zase míříme na soustředění směrem k mistrovství světa a boji o Rio.

Co víte o Mingačeviru, kde se uskuteční soutěže kanoistů?

Vůbec nic. Jen vím, že v Ázerbájdžánu obecně dost fouká, ale jestli to tak bude i tam, netuším. Každopádně se těším zase na nový areál. Mám oblíbené i neoblíbené kanály, tak věřím, že tenhle se zařadí mezi mé oblíbené.

Kanoista Martin Fuksa už se před odletem začal aklimatizovat dřívějším vstáváním. Vás také čeká v neděli rozjížďka už v 6.20 českého času…

Také jsem to teď v týdnu začal malinko korigovat, ale spíš jsem se snažil vyspat a odpočinout si. Radši závodím kolem jedenácté hodiny, kdy se můžu vyspat a zajít si na snídani, pak se rozjet. Ale nijak zvlášť mi to nevadí.

Reklama