Hlavní obsah

Fleretista Choupenitch vypadl na MS v osmifinále, podlehl olympijskému vítězi

Aktualizováno

Šermíř Alexander Choupenitch vypadl na mistrovství světa v Miláně v osmifinále soutěže fleretistů a obsadil desáté místo. S olympijským vítězem Cheung Ka Longem z Hongkongu, který byl předloni na hrách v Tokiu jeho jediným přemožitelem, prohrál 8:15.

Foto: Fencing Camp Brno/Jakub Zeman

Pro šermíře Alexe Choupenitche už mistrovství světa skončilo.

Článek

"Myslím, že je to velmi silný výsledek. Zase jsem potvrdil, že patřím do světové špičky. Náš sport se čím dál tím více vyrovnává, což bylo vidět na celém turnaji," uvedl bronzový medailista z tokijské olympiády v tiskové zprávě.

Choupenitch nemusel jakožto dvanáctý muž světového žebříčku absolvovat kvalifikační boje a turnaj pro něj začal až v hlavním pavouku pro 64 šermířů. V prvním kole snadno přešel přes Jevhena Lazarenka z Ukrajiny, pak si poradil i s Alexandrem Edirim z Francie. "Edirimu jsem vrátil nedávnou porážku ze Šanghaje. To byl z mé strany opravdu dobrý zápas," řekl český šermíř.

V osmifinále ho čekal souboj s Cheung Ka Longem, kterého letos porazil na lednovém turnaji v Paříži. Po nevydařeném začátku však devětadvacetiletý český reprezentant prohrával 3:13 a dokázal už jen snížit.

"S rozhodčími jsem během zápasu řešil, že soupeři vypadla elektrická vesta, což znamenalo, že jsem ho bodal, ale zásahy mi nepřibývaly. Přišel jsem asi o tři zásahy, ale musím sportovně uznat, že soupeř dnes šermoval lépe," konstatoval Choupenitch.

V konečném pořadí šampionátu tak obsadil desáté místo. Dvakrát byl na MS sedmý - v roce 2014 v Kazani a vloni v Káhiře, kde ho od medaile dělil jediný čtvrtfinálový zásah taktéž v utkání proti Cheungovi. "Prostě je to těžký soupeř," uznal Choupenitch.

Reklama

Související témata: