Hlavní obsah

Hluboká prohrála s Arrows poslední sérii základní části a jde do baráže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňskou senzaci nezopakují. V posledním 7. kole základní části extraligy šlo baseballistům Sokola Hluboká o všechno. Přímý souboj s loňským mistrem Arrows Ostrava museli vyhrát, aby si zahráli o titul. Zázrak se ale v Ostravě nestal a po prohře 1:2 na zápasy čekají Sokol údržbářské starosti – 25 utkání o udržení. Vítězství v základní části si v souboji s druhým Tempem Praha pojistili Draci Brno.

Foto: baseball.cz, Stanislav Janů

Jeden za všechny, všichni za jednoho...! Baseballisté Sokola Hluboká.

Článek

Do baráže Sokol doprovodí posledního v základní části Techniku Brno a na extraligisty se bude chtít vytáhnout nejlepší kvarteto z 1. ligy, kde jsou celky s extraligovou zkušeností: Blesk Jablonec, Olympia Blansko, Kotlářka Praha a Skokani Olomouc. Sokol udělal již před minulým kolem s Eagles Praha (1:2) změnu na trenérském postu. Tým již jako hlavní trenér nevedl Zdeněk Josefus, který loni dotlačil Sokol jako nováčka ke skvělému čtvrtému místu.

„Chci za všechny srdcaře kolem hlubockého baseballu Zdeňkovi moc poděkovat za to, co všechno naše hráče naučil. Z loňské sezony jsme samozřejmě měli respekt, ale stali jsme se díky jeho zkušenostem štikou extraligy. Letos nám, i kvůli zraněním klíčových hráčů jako je Jan Novák, a po odchodu vynikajícího nadhazovače Jamese Boyce do New Jersey, nevycházelo vše podle představ. Museli jsme proto v rozhodující fázi udělat hráčské i trenérské změny. Práce Zdeňka Josefuse si velmi vážíme a doufáme, že hlubockému baseballu zachová přízeň," vysvětluje hrající předseda klubu David Šťastný.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Sokol Hluboká si o titul nezahraje.

Sokol výpadek dvou klíčových nadhazovačů musel řešit příchodem importů z jihoamerických soutěží. Z Kolumbie přicestoval šestadvacetiletý Garmin Villa Kermin a z Venezuely čtyřiadvacetiletý Kelvis Alexander Palma Fernandez. Oba nadhazovači ale naskočili do rozjeté soutěže v těch nejvypjatějších zápasech.

„Teď máme dva týdny, abychom se připravili na rozhodující část sezony, kterou bude baráž s Technikou Brno a prvními čtyřmi týmy z 1. ligy. Jsou to velmi silná mužstva s extraligovou zkušeností, dobře se známe. V základní části nám letos bohužel nevyšlo všechno tak, jak bychom chtěli, pracovat nyní budeme hlavně na nadhozu a pálce. Bude to těžké léto, čeká nás pětadvacet utkání, ale hráči vědí, o co jde," avizuje trenér Michal Kapr.

Baráž začíná o prvním červnovém týdnu a utká se v ní každý s každým celkem pětkrát.

Tabulka baseballové extraligy:
1.Draci Brno2118385,7
2.Tempo Praha1811761,1
3.Eagles Praha2011955,0
4.Hroši Brno21111052,4
Třebíč Nuclears21111052,4
6.Arrows Ostrava1991047,4
7.Sokol Hluboká2181338,1
8.Technika Brno212199,5

Reklama