Hlavní obsah

Hluboká v nadstavbě poprvé vyhrála, Tempo nedalo šanci Třebíči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli povinnostem Draků na Evropském poháru se v uplynulém týdnu odehrály v české baseballové extralize pouze dvě série. Hluboká v nadstavbě poprvé vyhrála, Tempo nedalo šanci Třebíči. V nadcházejícím týdnu čeká soutěž pouze jedna série, o kterou se postarají brněnské týmy Draci a Hroši. Pak následuje přestávka pro All Star Game následovaná reprezentační pauzou, během níž se bude hrát Pražský baseballový týden.

Foto: baseball.cz, Robert Vávra

Třebíčský Jeff Barto v akci.

Článek

Baseballisté pražského Tempa a Třebíč Nuclears odehráli tři zápasy v průběhu méně než 24 hodin. Maraton nakonec více vyhovoval Pražanům, kteří si z Vysočiny odvezli tři výhry. V prvním utkání mohli fanoušci vidět skvělý souboj nadhazovačů, Jake Rabinowitz i Marek Minařík odházeli všech devět směn. Výhru si nakonec připsal Minařík, jenž povolil pouze jeden doběh. Tempo nakonec zvítězilo 4:1. „Zápas byl velmi důležitý z pohledu, jak vstoupíme do série. Pole zahrálo vše, co mělo. Na pálce jsme vzbuzovali strach," liboval si Minařík.

Také v dalších dvou utkáních dělala Třebíč zbytečné chyby, ale hlavně nepálila, což ji stálo celou sérii. Pražané zvítězili 4:0 a pak dokonce vysoko 14:2 po sedmi směnách. Díky tomu se vyhoupli na druhé místo tabulky.

Američané v české baseballové reprezentaci. Dva mají české maminky, dva české manželkyVideo: Sport.cz

Až do třetího kola čekali baseballisté Sokola Hluboká na první výhru v TOP 6. Spolu s ní nakonec přišla i první vítězná série. Jihočeši vstoupili do série s Eagles výhrou 8:6. Druhé utkání ovládli Pražané 8:4, svůj první homerun v sezoně odpálil reprezentant Petr Zýma.

O vítězi série tak muselo rozhodnout až nedělní utkání v Praze. Sokol zvítězil 9:6 a udržel si tak šance na postup do semifinále.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
1.Draci Brno65183,3
2.Tempo Praha86275,0
3.Hroši Brno63350,0
4.Eagles Praha94544,4
5.Třebíč Nuclears93633,3
6.Sokol Hluboká82625,0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.