Hlavní obsah

Hráčem roku v americkém fotbale se stal rekordman Dvorský

Praha

Hráčem roku amerického fotbalu za sezonu 2020 byl zvolen Dominik Dvorský z Ostravy Steelers. V 11. ročníku ankety České asociace amerického fotbalu zvítězila útočná zbraň Ostravy poprvé v kariéře. V sezoně 2017 skončil Dvorský v anketě na druhém místě a ve své sbírce individuálních cen má i trofej pro Objev roku 2016.

Foto: Karin Tylová

Hráčem roku amerického fotbalu za sezonu 2020 byl zvolen Dominik Dvorský z Ostravy Steelers.

Článek

Původně neměl Dvorský za Ostravu v minulé sezoně hrát, ale nakonec se ještě na jednu sezonu vrátil ze Znojma a předváděl skvělé výkony. V úvodním duelu proti Přerovu Mammoths byl ještě jako divák na tribuně a Steelers s nováčkem Paddock ligy senzačně prohráli, ale po návratu Dvorského do ostravského dresu se forma týmu zvedla.

"Z výhry mám obrovskou radost. Musím ale vyzdvihnout spoluhráče, kteří mi na hřišti razili cestu," poděkoval třiadvacetiletý vítěz ankety hráčům z ofenzivní lajny. "Tuto cenu bych jim chtěl symbolicky věnovat," dodal.

Foto: ČAAF

Dominik Dvorský (vlevo) z Ostrava Steelers a Jan Dundáček z Prague Black Panthers na archivním snímku.

Dvorský v pěti zápasech zaznamenal 14 touchdownů a vyznamenal se především v zápase proti Přerovu Mammoths, kdy si připsal 7 běhových touchdownů, což je historický rekord v jednom zápase.

V anketě o Hráče roku 2020 hlasovalo celkem 37 osob, a to z řad zástupců týmů Paddock ligy, trenérů reprezentace, rozhodčích, médií a členové Rady asociace. Na druhém místě skončil loňský vítěz ankety Karel Augusta a třetí byl Jan Dunovský.

Sezona 2020 amerického fotbalu skončila předčasně, a to po základní části Paddock ligy. Play off včetně Czech Bowlu se ve druhé polovině října už nepodařilo dohrát kvůli koronaviru.

Augusta ovládl obranu

Za rok 2020 se vzhledem k situaci vyhlašovaly pouze tři kategorie - Hráč roku, Offensive a Defensive MVP Paddock ligy. Nejlepším difenzivním hráčem byl Karel Augusta, jenž hrál za Vysočinu. Byl mozkem obrany, která se díky jeho příchodu (společně s dalšími hráči na hostování z PBP) výrazně zlepšila oproti předcházejícímu roku. Svými výkony si Augusta vybojoval také místo v TOP 5 v anketě Hráč roku.

Gladiátor Bradley králem útoku

Cenu pro nejužitečnějšího hráče získal quarterback Vysočiny Gladiators Joseph Bradley. Gladiators prošli základní částí Paddock ligy bez jediné prohry a podobně jako obrana ovládl útok prakticky všechny týmové statistiky ligy.

Bradley si v sedmi odehraných zápasech připsal 1951 yardů (279 yardů průměr na zápas), k tomu přidal 30 touchdownů a pouze 2 interceptiony. Mezi hlavní útočné zbraně patřili vedle running backa Jana Dunovského také Petr Čermák, Jan Beran a Vojtěch Mašita. Gladiators měli velkou ofenzivní sílu, a tak není divu, že v průměru skórovali 42 bodů (druzí v této kategorii Steelers skórovali 31 bodů na zápas).

Reklama

Související témata: