Hlavní obsah

Hvězda NHL se představí v Hradci Králové. Ale nikoliv na bruslích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nejslavnější hokejové lize si získával respekt výškou, ale zejména svými výkony. Však Slovák Zdeno Chára získal Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL a Bostonu Bruins pomohl jako kapitán v roce 2011 ke Stanley Cupu. Po konci hokejové kariéry u sportu zůstal, jen trochu v jiné roli. A těšit se na něj můžou i čeští fanoušci.

Foto: beeepic.cz

Zdeno Chára vyčnívá i při běžeckých a triatlonových závodech.

Článek

Šestačtyřicetiletý rodák z Trenčína se vrhl na běhání. A nevede si vůbec špatně. Svými dlouhými kroky dokáže urazit 42 195 metrů tři hodiny a šestnáct minut, zaběhl si i slavné závody Bostonu a naposledy v New Yorku, což byl už jeho pátý letošní maraton!

Svoji kondici ale testuje i při triatlonech, a tak ho zlákala premiéra seriálu Ironman na českém území 18. srpna příštího roku v Hradci Králové, kdy se bude závodit na polovičních distancích (1,9 km plavání, 90 km cyklistiky a 21 km běhu).

„Když jsem se o závodě v Česku dozvěděl, tak jsem neváhal a hned měl zájem startovat, protože to mám ze Slovenska jen kousek. Těším se na fanoušky a na prostředí závodu,“ vyhlásil 206 cm vysoký Chára, jenž se objevil mezi první pětistovkou přihlášených.

V Hradci Králové nebude závodit poprvé, před dvanácti lety se tam zúčastnil cyklistického kritéria a nevedl si vůbec špatně, když příliš nezaostal za bývalými cyklistickými profesionály.

A dobré výsledky předvádí nejvyšší hráč v historii NHL už i v triatlonu. Poloviční Ironman si chtěl vyzkoušet už v polské Gdyni, ale kvůli rozbouřenému moři bylo zrušeno plavání. Chára tak 90 km cyklistiky a půlmaratón zvládl za 4:11:25.

„Triatlon jsem měl vždycky rád. Během hokejové kariéry jsem se pokaždé těšil na vytrvalostní přípravu, takže po jejím skončení jsem v tom jen pokračoval a moc jsem si tenhle sport oblíbil,“ přiznal.

„Chci se pořád zlepšovat a samozřejmě bych rád dosáhl na nějaké hezké výsledky, ale chci si ho hlavně užívat a pořád se něco učit,“ říká Chára, který připustil, že by se rád jednou představil i na nejslavnějším Ironmanu na Havaji.

Reklama

Související témata: