Hlavní obsah

Trojí vášeň a jeden sen. Den s pozemkářkou Novákovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energie z ní sálá. Natálie Nováková patří k oporám pozemních hokejistek pražské Slavie i české reprezentace, kde se spoluhráčkami sní o postupu na olympijské hry v Paříži 2024. Když zrovna není na hřišti, věnuje se tetování. Však také poukaz v podobě „kérky“ od případné účastnice bojů pod pěti kruhy byl součástí kampaně Už jen kousek na platformě HitHit. Nejen o tom vypravuje třiadvacetiletá reprezentantka v dalším dílu seriálu XX8.

Den s pozemkářkou Naty NovákovouVideo: Sport Invest

 
Článek

Ranní rozjezd je v případě hráčky, která má zkušenosti z Belgie i Španělska, hodně ostrý. „Každá z hráček má od kondičního trenéra osobní tréninkový plán. Takže krátce po probuzení mířím do posilovny a plním zadané úkoly,“ popisuje reprezentantka, která se prosadila i pod Pyrenejemi, kde se hraje jedna z nejlepších soutěží světa.

V posilovně dře s medicinbalem. Nechybí dřepy s činkou, výpady se zátěží nebo jízda na spinningovém kole. „Mám dost,“ uleví si, když více než šedesátiminutový individuální trénink končí.

Foto: Sport Invest

Pozemkářka Natálie Nováková (vpravo) v akci

Ale vše bere jako samozřejmost. Zažila dril ve Španělsku a je jí jasné, že bez maximální přípravy není možné uspět. I proto kvůli vášni s hokejkou dře do úmoru. Následně míří za prací. Na Vinohradech je součástí tatarského týmu zdejšího studia.

Foto: Sport Invest

Reprezentantka Natálie Nováková v zápase s Ukrajinou

„Poprvé jsem tetovala na střední škole. Začínala jsem se smajlíky a srdíčky. Když jsem vyrazila za hokejem za hranice, tetování šlo stranou. Ale po návratu se věci daly do pohybu i s jemným nátlakem ze strany mamky. Investovala jsem do lepšího strojku, hodně jsem se o tetování zajímala do hloubky. Nejprve jsem dělala nějaké kérky kamarádům, pak jejich kamarádům,“ vzpomíná na začátky předcházející profesionální kariéře tatérky Natálie Nováková.

„Chtěla jsem udělat větší posun. A tak jsem začala pracovat v tetovacím studiu. Je super, že jsem pánem vlastního času. Klienty si domlouvám podle tréninků nebo zápasů. A když třeba jedeme na turnaj, mám prostě volno,“ pochvaluje si Natálie Nováková v rámci natáčení pro projekt XX8.

Foto: Sport Invest

Natálie Nováková a její tatérská vášeň

Na vlastním těle má asi třicet tetování. Od nejmenších v podobě srdíček nebo klubového znaku pražské Slavie až po mnohem rozměrnější. „Pořád se snažím zdokonalovat. Hodně jde o kreslení, o inspiraci. Baví mě street art. Jsou to prostě maličkosti, které tvoří celek,“ krčí rameny reprezentantka v pozemním hokeji.

Se spoluhráčkami sní o postupu na olympijský turnaj v Paříži. Národní tým se prodral do závěrečné kvalifikace, jejíž turnaje se uskuteční ve Španělsku a v Indii. Aby se reprezentantky mohly kvalitně připravit, spustily kampaň Už jen kousek na platformě HitHit.

Foto: Sport Invest

Natálie Nováková (uprostřed) se spoluhráčkami z reprezentace

Pozemním hokejistkám českého elitního výběru se podařilo vybrat přes půl milionu korun, které mají přispět k zajištění příprav před kvalifikačním turnajem, z něhož vzejdou účastníci olympijských her v Paříži.

Natálie Nováková do kampaně kromě poukázek třeba na trénink s hráčkou nebo dárkových předmětů věnovala vlastnoruční tetování. Však také se spoluhráčkami uzavřely dohodu, že v případě úspěchu budou jejich těla zdobit olympijské kruhy, které zvěční právě třiadvacetiletá hráčka.

Foto: Sport Invest

Natálie Nováková v obležení protihráček

Kam nejraději chodí mezi plněním povinností na kávu? S kým tráví volný čas před večeří? A jaká je její třetí vášeň po pozemním hokeji a tetování prozradila Natálie Nováková v dalším pokračování seriálu XX8.

PROJEKT XX8 NA SPORT.CZ
Seriál komunikačně zastřešuje pětici ženských kolektivních sportů, které v rámci českého prostředí stále nabírají na síle. Fotbalistky, volejbalistky, basketbalistky, házenkářky a pozemní hokejistky žijí své sportovní sny, mezi které patří také účast na olympijských hrách. Právě cíl v podobě OH v Los Angeles 2028 stojí za názvem XX8 kombinujícím římské i arabské číslice a zároveň je symbolem pro ženský chromozom. Cílem je představit ženské kolektivní sporty v jejich reálném obraze: coby moderní, atraktivní a sportovně stále sílící pilíře celého českého sportu.

Reklama

Související témata: