Hlavní obsah

Hvězdná gymnastka Bilesová se chystá poprvé od OH v Tokiu závodit

Americká hvězda sportovní gymnastiky Simone Bilesová se po dvouleté pauze chystá vrátit do soutěží. K prvnímu startu od olympijských her v Tokiu, kde její vystoupení poznamenaly psychické problémy, nastoupí devatenáctinásobná mistryně světa podle vyjádření národního svazu na začátku srpna v Chicagu.

Foto: Profimedia.cz

Americká hvězda sportovní gymnastiky Simone Bilesová

Článek

Šestadvacetiletá Bilesová během kariéry získala 32 medailí z olympijských her a mistrovství světa. V závodní pauze se věnovala problematice duševního zdraví sportovců či obětí sexuálních útoků. Letos na jaře se provdala za hráče amerického fotbalu Jonathana Owense.

Na hrách v Tokiu Bilesová přiznala, že má při prvcích problémy s orientací ve vzduchu. Odstoupila proto ze soutěže družstev, v níž americký tým získal stříbro. Následně se odhlásila z finále víceboje a na třech nářadích. Vrátila se až na kladině a vybojovala bronz, celkově sedmou olympijskou medaili.

U.S. Classic v Chicagu je tradiční generálkou na národní šampionát, který se bude konat koncem srpna v San Jose.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.