Hlavní obsah

Jessen se s kariérou rozloučil na šampionátu gymnastů zlatem na hrazdě

Olympionik David Jessen se s kariérou vrcholového gymnasty rozloučil na domácím šampionátu v Brně mistrovským titulem na hrazdě. Dvě zlaté v dnešních finále na jednotlivých nářadích získali Radomír Sliž, František Černý a Aneta Holasová.

Foto: archív Davida Jessena

Olympionik David Jessen se s kariérou vrcholového gymnasty rozloučil na domácím šampionátu v Brně mistrovským titulem. (archivní foto)

Článek

Jessen získal v sobotu svůj poslední titul ve víceboji a dnes na něj navázal zlatem na hrazdě. V jiných finále se nepředstavil. Pětadvacetiletý účastník olympijských her v Riu de Janeiro a Tokiu už se připravuje na kariéru trenéra a studenta medicíny a málo trénuje.

Ve zbývajících pěti mužských disciplínách získali po dvou titulech třinecký Sliž, který kraloval na bradlech a na koni, a Černý. Člen pořádajícího Sokola Brno I triumfoval na kruzích a přeskoku.

Mezi ženami si chuť po až třetím místě ve víceboji spravila olympionička Holasová z Bohemians, vítězka na přeskoku a na bradlech. Šampionka víceboje Klára Peterková ovládla prostná.

Reklama