Hlavní obsah

K české medailové radosti pomohl i netradiční talisman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I ve druhém dnu Evropských her v Polsku zažilo Česko medailovou radost. Po zlaté Ivetě Miculyčové se z bronzu ve Vratislavi těšil střelec Jiří Přívratský ve vzduchové pušce. Klid mu dodával i nezvyklý talisman.

Foto: ČOV/Barbora Reichová

Jiří Přívratský s bronzem z Evropských her.

Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ „Jeden z mých největších úspěchů. Spolu s dalším bronzem z mistrovství Evropy, který mám shodou okolností také z Polska z loňského roku,“ radoval se. Dvaadvacetiletý Přívratský vyhrál kvalifikaci, ve finále byl v čele ještě před poslední pátou sérií, ale ta se mu tolik nepovedla a dostali se před něj vítězný Ital Danilo Sollazzo a Němec Maxmilian Ulbrich.

„Nervy jsem měl. Zvlášť v závěrečné části finále jsem se s tím musel prát, abych je ukočíroval,“ přiznával. Srovnávat se musel i s vedrem ve finálové hale. „Asi nikdo to nesnáší úplně dobře, zvlášť, když se zavřete do toho našeho střeleckého kompletu, který moc nevětrá. Ale musíme to vydržet,“ věděl.

Foto: ČOV/Barbora Reichová

Jiří Přívratský s maskotem a bronzem z Evropských her.

Vedle nezbytné dávky střeleckého umu potřebuje i trochu štěstí, které obstarává nezvyklý talisman. „Mám na tuhle disciplínu takové šťastné trenky. Svítivě zelené s avokádem,“ pousmál se.

„Začalo se mi v nich dařit, tak si je beru na vzduchovku na větší závody a nosí mi štěstí,“ líčil Přívratský, jehož ve Vratislavi ještě čeká třípolohová malorážka, v níž letos už vyhrál dva závody Světového poháru.

Reklama

Související témata: