Hlavní obsah

Střelec Přívratský získal na Evropských hrách bronz ve vzduchové pušce

Aktualizováno

Sportovní střelec Jiří Přívratský získal na Evropských hrách v Krakově bronz ve vzduchové pušce a postaral se o druhou českou medaili po čtvrtečním zlatu cyklistky Ivety Miculyčové ve freestyle BMX. Lepší než dvaadvacetiletý Čech byli pouze vítězný Ital Danilo Sollazzo a Němec Maximilian Ulbrich.

Foto: Profimedia.cz

Český střelec Jiří Přívratský.

Článek

Vítěz kvalifikace Přívratský byl ještě před poslední, pátou finálovou sérií v čele, ale v ní zapsal jen 51 bodů, což byl jeho nejhorší finálový výkon. Celkem zaznamenal 260,6 bodu, což bylo o devět desetin méně než Ulbrich a o šest desetin než Sollazzo. Italský vicemistr světa z loňského šampionátu v Káhiře pak v duelu o zlato zvítězil 17:9.

Osmnáctý František Smetana ztratil na postup do finále 1,2 bodu. Z kvalifikace nepostoupily ani puškařky Lucie Brázdová s Anetou Brabcovou. Ve smíšené soutěži ve vzduchové pistoli obsadili šesté místo Anna Miřejovská s Pavlem Schejbalem a jedenáctí byli Veronika Schejbalová s Jindřichem Dubovým.

Přívratský v této sezoně slavil úspěchy hlavně v třípolohové malorážce, v níž vyhrál dva závody Světového poháru. Loňským pátým místem ve vzduchovce na MS vystřílel Česku účastnické místo na olympijských hrách v Paříži 2024, kde může navázat na premiérový start pod pěti kruhy v Tokiu.

Ve čtvrtek Přívratský obsadil spolu s Brázdovou sedmé místo ve smíšených týmech. Brabcová a Smetana skončili v této olympijské disciplíně čtvrtí.

Evropské hry v Krakově - sportovní střelba:
Muži:
Vzduchová puška - finále:
Sollazzo (It.) - Ulbrich (Něm.) 17:9
3. PŘÍVRATSKÝ
...v kvalifikaci 18. SMETANA (oba ČR).
Ženy:
Vzduchová puška - finále:
Christenová (Švýc.) - Novotná (SR) 17:13
3. Müllerová (Fr.)
...v kvalifikaci 15. BRABCOVÁ, 36. BRÁZDOVÁ (obě ČR).
Smíšené dvojice:
Vzduchová pistole - finále:
Monna, Constantinová (It.) - Chlgatjan, Karapetjanová (Arm.) 17:7
, 3. Donkov, Kostadinovová (Bulh.)
...v kvalifikaci 6. SCHEJBAL, MIŘEJOVSKÁ, 11. DUBOVÝ, SCHEJBALOVÁ (všichni ČR).

Reklama

Související témata: