Hlavní obsah

Kapitánka reprezentace sní o olympiádě, v Česku objevuje kouzlo surfování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Klubová sezona jí dávno skončila. Přesto jede Kateřina Laciná na plné obrátky. Záložnice české reprezentace v pozemním hokeji se chystá se spoluhráčkami na mistrovství Evropy, které nabízí možnost postoupit do olympijské kvalifikace pro hry v Paříži 2024. Jak vypadá den devětadvacetileté hráčky, která jako první Češka okusila nejprestižnější soutěž – ligu pozemních hokejistek v Nizozemsku, popisuje v dalším díle seriálu XX8.

Den s pozemní hokejistkou Katkou LacinouVideo: Sport Invest

 
Článek
Fotogalerie

„Mám štěstí, že mám hodně flexibilní práci. Jsem zaměstnaná na půl úvazku a mohu si svoje úkoly odpracovat ráno nebo odpoledne. A když je potřeba, klidně si napracuji celý den a následně se mohu věnovat systematicky hokeji či jiným aktivitám," popisuje hokejistka, která hraje se speciální čelenkou. Jde o připomínku zdravotních patálií, které ještě jako náctiletá překonala.

„V Česku není možné se pozemním hokejem živit. A ještě dlouho nebude. Hraju v Belgii, kde dostávám za hokej zaplaceno, ale ještě musím na půl úvazku pracovat, abych vyšla bez problémů. Je naprosto super, že mohu pracovat na dálku, protože můj zaměstnavatel je v Česku," těší Kateřinu Lacinou.

Foto: Sport Invest

Česká reprezentantka v pozemním hokeji Kateřina Laciná.

V Belgii působí v klubu Braxgata HC, odkud se vrátila v polovině května a absolvuje přípravu na mistrovství Evropy druhé divize, které se bude hrát od 30. července v Praze v Edenu a Česko se postupně utká s Ukrajinou, Polskem a Slovenskem. „Když jsem doma, naplním volný čas přípravou, starostí o psa i volnočasovými aktivitami. Mám ráda veškerý sport. Teď jsem se nadchla pro surfování," popisuje kapitánka české reprezentace, která má zkušenosti i z Německa či Tasmánie.

PROJEKT XX8 NA SPORT.CZ
Seriál komunikačně zastřešuje pětici ženských kolektivních sportů, které v rámci českého prostředí stále nabírají na síle. Fotbalistky, volejbalistky, basketbalistky, házenkářky a pozemní hokejistky žijí své sportovní sny, mezi které patří také účast na olympijských hrách. Právě cíl v podobě OH v Los Angeles 2028 stojí za názvem XX8 kombinujícím římské i arabské číslice a zároveň je symbolem pro ženský chromozom. Cílem je představit ženské kolektivní sporty v jejich reálném obraze: coby moderní, atraktivní a sportovně stále sílící pilíře celého českého sportu.

„Surf je fakt super relax," usmívá se klíčová hráčka české reprezentace. Kde v tuzemsku je možné se věnovat surfování? Podívejte se ve videu projektu XX8.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.