Hlavní obsah

Dřina v posilovně i relax na cvičáku s Buffonem. Česká reprezentantka Svitková si užívá léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné zápasy, žádná příprava s týmem, přesto je elitní česká fotbalová reprezentantka Kateřina Svitková v jednom kole. Ačkoliv má nejvyšší ženská fotbalová soutěž v Anglii přestávku, a hráčka londýnské Chelsea má tudíž volno, na zahálku a lenošení nemá ani pomyšlení. Jak vypadá den sedmadvacetileté ofenzivní hráčky, když zrovna neplní povinnosti v londýnském klubu? Podívat se můžete i ve videu.

Den s fotbalistkou Kateřinou SvitkovouVideo: Sport Invest

 
Článek

Program má česká fotbalistka nabitý od samého rána. Žádné vyspávání do oběda se nekoná. „Začínám už v půl sedmé, kdy jdu na procházku se psem. Beru vlastního, někdy i psa od mamky,“ popisuje hráčka, která s fotbalem začínala v Plzni a postupně se přes pražskou Slavii a londýnský West Ham United, kde působí i čeští fotbalisté Tomáš Souček a Vladimír Coufal, dostala do Chelsea.

Většinu roku tak logicky pobývá na Ostrovech, když je ale delší volno, má jasno a spěchá domů. „Mimo sezonu trávím většinu času v Česku. Jsem u rodičů v Plzni a dojíždím do Prahy kvůli tréninkům a regeneraci,“ popisuje Svitková.

Foto: West Ham United

Česká fotbalistka Kateřina Svitková si na Ostrovech zahrála i za West Ham United. Na snímku bojuje se soupeřkami z Manchesteru City.

Ve videu prozradí, proč si vybrala pro kondiční přípravu zázemí jednoho z pražských tréninkových center i to, jakou náplň mají tréninkové jednotky. Na co se během nich zaměřuje a kdy je spokojená? „Nikdy,“ směje se trenér, který připravuje českou reprezentantku.

Foto: Jan Tauber/FAČR

Kateřina Svitková byla čtyřikrát vyhlášena nejlepší fotbalistkou roku České republiky.

Po splnění kondiční části přijde na řadu fyzioterapie. Po návratu domů pak spěchá Kateřina na cvičák s border kolií, která se původně jmenovala Bo-Bo. Fotbal ale nejspíš vážně musí provázet českou reprezentantku na každém kroku, a tak psího miláčka přejmenovala na Buffona podle legendární italského gólmana Gianluigiho. „Buffon je pokaždé nadšený. V Anglii jsme totiž ještě nenašli vyhovující cvičák. Takže kdykoliv jsem v Česku, vyrážíme si vše oživit,“ přibližuje Svitková náplň dne.

Zároveň věří, že i toto video, kde nechala nahlédnout fanoušky do svého života a ukázala, jak vypadá její všední den, pomůže k tomu, že lidé začnou ještě více sledovat ženský fotbal. „A uvidíme se na stadionech,“ přeje si.

PROJEKT XX8 NA SPORT.CZ
Seriál komunikačně zastřešuje pětici ženských kolektivních sportů, které v rámci českého prostředí stále nabírají na síle. Fotbalistky, volejbalistky, basketbalistky, házenkářky a pozemní hokejistky žijí své sportovní sny, mezi které patří také účast na olympijských hrách. Právě cíl v podobě OH v Los Angeles 2028 stojí za názvem XX8 kombinujícím římské i arabské číslice a zároveň je symbolem pro ženský chromozom. Cílem je představit ženské kolektivní sporty v jejich reálném obraze: coby moderní, atraktivní a sportovně stále sílící pilíře celého českého sportu.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen