Hlavní obsah

Kordista Beran uspěl v olympijské kvalifikaci a ve 42 letech pojede do Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šermíř Jiří Beran se kvalifikoval na olympijské hry. Dvaačtyřicetiletý kordista získal jistotu na Světovém poháru v Tbilisi, kde po porážce v prvním kole hlavní soutěže obsadil 37. místo. Martin Rubeš postoupil do čtvrtfinále a skončil osmý. Ve hře o Paříž je ještě i tým kordistů. Před týdnem si zajistil olympijský start fleretista Alexander Choupenitch, který bude v létě ve francouzské metropoli obhajovat bronzovou medaili z Tokia 2021.

Foto: Profimedia.cz

Šermíř Jiří Beran na archivním snímku

Článek

„Je to tam, Jirka jede na olympiádu!“ napsal šermířský svaz na Facebooku. Beran před turnajem držel v redukovaném pořadí mezinárodní federace FIE druhé ze dvou míst vyhrazených pro Evropany mimo šermíře ze zemí, které se kvalifikují s týmem. V žebříčku mu nejvíce pomohlo vítězství v loňské Grand Prix v Cali.

Na OH Beran startoval už v roce 2016 v Riu, minule v Tokiu kordisty reprezentoval Jakub Jurka. V neděli budou v Tbilisi šermovat týmy, Češi jsou zatím v olympijském pořadí první „pod čarou“ za Švýcarskem. Šermířský tým byl naposledy na olympiádě v Barceloně 1992, tehdy se kvalifikovali taktéž kordisté.

Reklama

Související témata: