Hlavní obsah

Králem triatlonu je podruhé Lukáš Kočař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Králem triatlonu se stal podruhé Lukáš Kočař. V anketě České triatlonové asociace zvítězil především díky stříbrným medailím z mistrovství světa i Evropy v terénním triatlonu či dvanáctému místu na mistrovství světa v dlouhém triatlonu. Ocenění převzal dnes na galavečeru v Brně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Králem triatlonu se stal Lukáš Kočař

Článek

„V tomto roce jsem se zaměřil na terénní triatlon a jsem moc rád, že jsem i díky tomu získal toto ocenění. Přebírat korunu tady na vyhlášení je určitě příjemnější, než když jsem ji v roce 2020 kvůli protikoronavirovým opatřením dostal doma v obýváku,“ řekl třicetiletý Kočař na vyhlášení v Besedním domě.

Druhé místo obsadila loňská vítězka ankety Petra Kuříková, šestá z evropského šampionátu v Madridu a čtvrtá na Světovém poháru v Brasílii. Třetí skončila Tereza Zimovjanová, která v závěru sezony vybojovala v závodech Světového poháru v Asii třetí a páté místo.

Trenérem roku byl zvolen Lukáš Vrobel a talentem roku Kateřina Hadravová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.