Hlavní obsah

Triatlonistka Zimovjanová vybojovala na SP v Tchongjongu životní umístění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Triatlonistka Tereza Zimovjanová obsadila na Světovém poháru v Tchongjongu třetí místo a poprvé v kariéře se v seriálu dostala na stupně vítězů. Na sprinterských tratích v korejském středisku nestačila pouze na vítěznou Američanku Gwen Jorgensenovou a Japonku Juko Takahašiovou.

Foto: Česká triatlonová asociace, ČTK

Triatlonistka Tereza Zimovjanová získala bronzovou medaili na Světovém poháru

Článek

Sedmadvacetiletá Zimovjanová vylepšila páté místo, které obsadila minulý týden na SP v Číně. Na start přitom nešla v ideálním rozpoložení, navíc se závodilo ve velké zimě.

Po 750 metrech plavání byla Češka na 24. místě, po 20 kilometrech na kole se spolu s Takahašiovou dostala do čela. Zhruba kilometr před cílem je předběhla olympijská vítězka z Ria Jorgensenová, v závěru se od Zimovjanové odpoutala i Japonka. Za zlatem zaostala o sedm sekund, za stříbrem o tři.

„Nemůžu tomu uvěřit, protože tu bylo docela nadupané startovní pole. Loni jsem tu byla třicátá, tak jsem z toho výsledku umazala nulu,“ uvedla Zimovjanová v tiskové zprávě svazu. „Ze tří závodů, co teď v Asii jedu, byl tohle jediný sprint, který mi sedí víc než olympijská trať. Tak jsem ráda, že se mi to podařilo využít,“ dodala závodnice, kterou příští týden čeká další SP v Mijazaki.

Závody SP v triatlonu v Tchongjongu (Korea):
Muži:
1. Hellwig (Něm.) 50:25
2. Batista (Portug.) -4
3. Dickinson (Brit.) -8
Ženy:
1. Jorgensenová (USA) 58:16
2. Takahašiová (Jap.) -4
3. ZIMOVJANOVÁ (ČR) -7

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.