Hlavní obsah

Kuříková skončila na Světovém poháru v triatlonu v Brasílii čtvrtá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Triatlonistka Petra Kuříková skončila čtvrtá na Světovém poháru v Brasílii a dosáhla druhého nejlepšího výsledku v seriálu. Od stupňů vítězů ji dělilo 19 sekund. Za první Alicí Bettoovou z Itálie zaostala o 46 sekund. Kuříková překonala sobotní páté místo Terezy Zimovjanové na Světovém poháru v Čcheng-tu.

Foto: Profimedia.cz

Triatlonistka Petra Kuříková skončila čtvrtá na Světovém poháru v Brasílii

Článek

„Troufám si říct, že v olympijském rankingu mě to čtvrté místo posune tak vysoko, že v příštím roce už se snad budu moct koncentrovat na olympijský závod bez kvalifikačního stresu,“ řekla Kuříková v tiskové zprávě. Ve Světovém poháru si vedla lépe jen loni ve španělské Pontevedře, kde vyhrála.

Čtvrté místo jí patřilo už po úvodním plavání na 1500 m. „Vyhovovalo mi, že se plavalo v jednom dlouhém okruhu, takže na trati bylo méně bójek, na kterých mívám problém se s holkami trochu poprat. A když jsem šla z vody s vynikající plavkyní Katie Zaferesovou, tak mě to namotivovalo,“ uvedla.

Na kole se držela ve vedoucí skupině. „Dost foukalo a překvapilo mě, že favoritky nechtěly příliš jet. Dojela nás pak druhá skupina a málem i třetí,“ řekla Kuříková, které do Brazílie přiletělo kolo až pozdě večer před závodem.

V závěrečném běhu na 10 km se trápila ve vedru. „To brutální horko pro mě bylo velký problém a na konci jsem na to trochu doplatila. Takže je z toho brambora, trošku škoda,“ uvedla česká reprezentantka.

V závodě mužů obsadil Tomáš Zikmund 21. místo.

Závody SP v triatlonu v Brasílii:
Muži:
1. Higaldo (Braz.) 1:48:01
2. Serrat (Šp.) -26
3. Paquet (Kan.) -35
21. ZIKMUND (ČR) -4:32
Ženy:
1. Bettoová (It.) 2:00:05
2. Zaferesová (USA) -10
3. Tapiaová Vidalová (Mex.) -22
4. KUŘÍKOVÁ (ČR) -41

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.