Hlavní obsah

Legenda poprvé míří do Česka. Slavný závod odstartuje v Labi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok téměř milion účastníků ve 200 zemích a příští rok také poprvé v Česku. Slavná značka Ironman si odbude premiéru v Hradci Králové od 16. do 18. srpna s hlavním závodem na polovičních distancích, tedy 1,9 km plavání, 90 km cyklistiky a 21 běžeckých kilometrů.

Foto: archiv Petra Vabrouška

Český triatlonista Petr Vabroušek na archivním snímku.

Článek

Značka, která vznikla před 45 lety na Havaji, je spojena s úplnými začátky triatlonu. V Hradci Králové se bude bojovat o prize money v celkové výši 15 000 dolarů (asi 345 000 korun) a také třicet míst pro světový šampionát v polovičním Ironmanu.

Organizátoři získali právo pořádat závod Ironman 70.3, označující celkový počet mil v závodě, na tři roky. Chtějí se zaměřit na navýšení počtu členů triatlonové komunity a zájmu o tento sport, proto se rozhodli pro poloviční distance.

Pořadatelé v hlavním nedělním závodě očekávají až kolem 1200 účastníků, startovné v něm by mělo v duchu mezinárodních regulí začínat na 270 euro.

Centrum závodu je situováno do centra města. Plavat se bude v Labi, na kole se pojede kolem Třebechovic pod Orebem, Českého Meziříčí a Jaroměře a poběží se na čtyřech okruzích v centru Hradce Králové.

„I pro mě je výzvou zavítat na poloviční distance, i když vždy jsem měl úspěchy na delších tratích. Ale určitě chci být u toho, když se pojede první Ironman na českém území,“ těší se česká ironmanská legenda Petr Vabroušek.

Šanci zazávodit si ale bude mít i veřejnost, doplňkovými akcemi bude závod na olympijských distancích, štafeta, dětské závody či noční běh.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.