Hlavní obsah

Matelová vypadla i ve čtyřhře a Češi na MS ve stolním tenisu dohráli

Stolní tenistka Hana Matelová na mistrovství světa v Houstonu skončila i ve čtyřhře po jediném vítězství. Česká reprezentantka se slovenskou spoluhráčkou Barborou Balážovou po volném losu nejprve porazily ve druhém kole domácí americké sestry Joannu a Rachel Sungovy 3:1, v osmifinále pak ale podlehly stejným výsledkem čínskému páru Čchien Tchien-i, Čchen Meng.

Foto: Thomas Shea, Reuters

Miu Hiranová z Japonska v zápase s Barborou Balážovou ze Slovenska.

Článek

Matelová s Balážovou ve čtvrtečním vstupním duelu vyhrály první set 11:9, jenže Američanky pak hrály mnohem důrazněji a často nacházely mezery v souhře česko-slovenské dvojice. Sadu vyhrály 11:2, ale Matelová s Balážovou obrat nedovolily.

"Američanky nás svojí hrou trochu překvapily. Hrály opravdu dobře. Skvěle umisťovaly míčky. Důležitý byl hned první set, kdy jsme většinou prohrávaly, ale nakonec jsme to otočily. Z postupu máme velikou radost," řekla pro svazový web poslední česká hráčka v soutěži Matelová, jejíž naděje ve dvouhře skončily ve druhém kole.

Také do dnešního zápasu s Číňankami vstoupila sedmá nasazená česko-slovenská dvojice nadějně a první set získala v poměru 12:10. Druhý ale stejným výsledkem ztratily a tentokrát obratu nezabránily. Asijský tým měl už navrch a po dalších setech 11:8 a 11:5 prošel do čtvrtfinále.

Mistrovství světa jednotlivců ve stolním tenisu v Houstonu:
Ženy - čtyřhra:
2. kolo: Matelová, Balážová (ČR/SR) - J. Sungová, R. Sungová (USA) 3:1 (9, -2, 8, 9),
osmifinále: Čchien Tchien-i, Čchen Meng (Čína) - Matelová, Balážová 3:1 (-10, 10, 8, 5).

Reklama