Hlavní obsah

Medailový sen se českým baseballistům rozplynul. Hodně to bolí, říkal zklamaný kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžce skousával, že se sen o zisku historicky první medaile nepodaří českým baseballistům na domácím mistrovství Evropy naplnit. Trenér národního týmu Pavel Chadim netajil po vysoké čtvrtfinálové porážce s Velkou Británií 2:12 v Brně obrovské zklamání.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jakub Hajtmar, Vojtěch Menšík, Matěj Menšík a Petr Zýma po prohraném zápase.

Článek

„O výsledku rozhodly třetí a pátá směna. Ty bych nejraději vymazal. I za nepříznivého stavu jsem stále věřil, že můžeme s utkáním ještě něco udělat. Hlavně Martin Schneider bojoval jako lev. Podal heroický výkon. Bohužel se nám skóre zkorigovat nepovedlo. Konečný výsledek je ovšem pro nás hodně krutý. Řekl bych, že výše porážky je nezasloužená,“ domníval se Chadim.

Prozradil, že v kabině zavládlo mezi jeho svěřenci značné rozčarování. „Kluci asi nesou porážku v klíčovém čtvrtfinálovém zápase ještě hůř než já. Já ji jako hráč zažil v minulosti už třikrát. Toto byl třináctý pokus české baseballové reprezentace proniknout na evropském šampionátu ze čtvrtfinále do semifinále. Bohužel se znovu nezdařil. Hodně to bolí. Prohrávat nechce samozřejmě nikdo,“ tvrdil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tým České republiky po prohraném čtvrtfinále.

Chadim hned dodal, že si i tak odnese zážitek na celý život. „Vždyť se mistrovství Evropy koná u nás doma. A fanoušci nás neskutečně povzbuzují. Jsem šťastný, že u toho mohu být. Je to oslava baseballu,“ cení si, že po zápasech v ostravské skupině vládla i na brněnském stadionu skvělá atmosféra, kterou vytvořilo 2365 diváků.

Domácí šampionát však pro české baseballisty čtvrtfinálovým nezdarem ještě nekončí. V pátek a v sobotu je čekají dvě utkání ve skupině o páté až osmé místo, do níž vstoupí duelem s Francouzi. „Ti měli na dosah postup do semifinále. S Němci promrhali v závěru tříbodový náskok. Náš vzájemný zápas bude tudíž soubojem zklamaných mužstev. Potřebujeme ho zvládnout a spravit si tak trochu náladu. A chceme taky pochopitelně potěšit fantastické fanoušky,“ plánoval Chadim.

Svěřil se, že toho zřejmě ze čtvrtka na pátek po prohře v důležitém střetnutí s Brity mnoho nenaspí. „Bude se mi ještě dlouho honit hlavou. Oči zavřu tak nejdřív kolem druhé hodiny v noci,“ odhadoval. „V deset dopoledne pak budeme mít mítink před utkáním s Francií. Věřím, že na ni budeme dobře připraveni,“ dodal.

Reklama

Související témata: