Hlavní obsah

Česko - Německo 9:8České curlerky po roce opět sestoupily na ME do divize B

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

České curlerky se rok po postupu mezi elitu vracejí na mistrovství Evropy zpět do druhé výkonnostní divize. Na šampionátu v Aberdeenu tým skipky Anny Kubeškové porazil Estonsko (9:6) a pak už jen dnes na závěr Německo 9:8 po dodatečném endu. V desetičlenné tabulce za českým výběrem zůstal právě jen jeho poslední soupeř. Shodnou bilanci 2-7 měly také Turkyně, které si ale obě výhry připsaly právě proti Česku a Německu a na základě pořadí v minitabulce se v divizi A zachránily.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační obrázek

Článek

V desetičlenné tabulce za českým výběrem zůstal právě jen jeho poslední soupeř. Shodnou bilanci 2-7 měly také Turkyně, které si ale obě výhry připsaly právě proti Česku a Německu a na základě pořadí v minitabulce se v divizi A zachránily.

Muži pod vedením Lukáše Klímy prohráli závěrečný duel s Nizozemskem 7:10 a skončili s bilancí dvou vítězství a sedmi porážek na osmém místě. Čeští reprezentanti zůstali v divizi A a postoupili na mistrovství světa. Sestup potkal deváté Turky a desáté Finy.

V pátečním semifinále se utkají Itálie se Švédskem a Švýcarsko se Skotskem, které usiluje o třetí triumf za sebou. V ženské soutěži do bojů o medaile postoupily neporažené Švýcarky, Itálie, Norsko a Švédsko. Do semifinále neprošly dánské obhájkyně titulu, které obsadily s pouhými třemi výhrami až sedmé místo.

Mistrovství Evropy v curlingu v Aberdeenu:
Muži:
15:00 Nizozemsko - Česko
Ženy:
Česko - Německo 9:8 v dodatečném endu
Konečné pořadí po základní části: 1. Švýcarsko 9/0, 2. Itálie 7/2, 3. Švédsko 6/3, 4. Norsko 6/3, 5. Skotsko 5/4, 6. Estonsko 3/6, 7. Dánsko 3/6, 8. Turecko 2/7, 9. Česko 2/7, 10. Německo 2/7
20:00 semifinále: Švýcarsko - Norsko, Itálie - Švédsko

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.