Hlavní obsah

Moderní pětibojař Vlach byl na Světovém poháru v Ankaře pátý

Moderní pětibojař Martin Vlach skončil pátý v silně obsazeném závodu Světového poháru v Ankaře. Za medailovými pozicemi zaostal o devět bodů a nezopakoval třetí příčku ze zahajovacího závodu sezony v Káhiře. Druhý český reprezentant ve finále Jan Kuf skončil až šestnáctý, zvítězil Egypťan Muhanád Šabán.

Foto: Filip Komorous/ČSMP

Český moderní pětibojař Martin Vlach při Světovém poháru v Ankaře. Archivní foto

Článek

Pětadvacetiletému Vlachovi vyšel závěr pátečního šermu, v němž zaznamenal bilanci 19 výher a 16 porážek. V parkuru dnes ztratil body za chybu na překážce i za překročení času, v bonusovém kole šermu si nepřipsal ani jeden zásah.

Po průměrném plaveckém výkonu si Vlach tradičně polepšil v závěrečné kombinaci běhu a laserové střelby, která je jeho silnou stránkou. Zaznamenal v ní nejrychlejší čas a pátým místem zopakoval svůj výsledek z předloňských olympijských her v Tokiu.

"Na to, že jsme závodili čtvrtý den v kuse, byl můj dnešní výkon celkem fajn. Svědčí o tom i páté místo," řekl Vlach v nahrávce pro média. "Na kombi jsem naštěstí velmi dobře střílel, zvlášť na prvních třech položkách. Na čtvrté už jsem chyboval trochu více, což mě asi stálo úplný kontakt s medailovými pozicemi," dodal.

Mezi ženami triumfovala Litevka Ieva Serapinaitéová, Češky do finále nepostoupily. Program SP v Ankaře uzavře nedělní závod smíšených štafet.

SP v moderním pětiboji v Ankaře - finále:
Muži:
1. Šabán (Eg.) 1527
2. Čon Ung-te (Kor.) 1510
3. A. Aldžandí (Eg.) 1500
...
5. VLACH 1491, 16. KUF (oba ČR) 1443
Ženy:
1. Serapinaitéová (Lit.) 1386
2. Langrehrová (Něm.) 1384
3. Arceová (Mex.) 1380
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.