Hlavní obsah

Montoya je blázen, nadávali ve Ferrari

NÜRBURGRING

Jezdecký manévr kolumbijského pilota Juana-Pabla Montoyi, kterým při Velké ceně Evropy vytlačil z trati úřadujícího šampióna Michaela Schumachera, pořádně namíchl technického šéfa stáje Ferrari Rosse Brawna. "Bylo to od něj šílenství. Mohli oba skončit. A tohle už udělal vícekrát," rozčílil se Brawn. Montoya přešel slovní atak s nadhledem.

Foto: Tap/HOCHZWEI

"Byl to korektní souboj," brání se Juan-Pablo Montoya.

Článek

Ostatně, už je zvyklý. Na jeho hlavu se podobná slova snášejí velice často. "Můj styl je agresivní, ale já z toho těžím," je si vědom Kolumbijec.

Naposledy vlétl do ostrého souboje právě včera na německém Nürburgringu. Montoya se šestnáct kol před cílovou šachovnicí odhodlal k útoku na druhého Schumachera. V nájezdu do zatáčky byl rychlejší, mistr světa atak neustál, zůstal ve vnitřní hraně a po kontaktu skončil zadními koly ve štěrku. Z toho jej museli vytlačit traťoví komisaři. Na trať se Schumi vrátil jako šestý.

Zastání od Schumachera

"Michael byl prostě pomalejší. Byl to krásný a korektní souboj," prohlásil Montoya, čímž vyprovokoval Brawna k prudké reakci. "Jezdí jako blázen. Vůbec to nebylo korektní. Jeho styl je nečistý, v tomhle ohledu rozhodně nepatří do elity pilotů," horlil Brawn.

"Nevšiml jsem si, že by Michael vždy jezdil zrovna čistě," kontroval Kolumbijec, který dokončil závod na druhém místě za týmovým kolegou Ralfem Schumacherem. "Ale o tom to je, vždyť přece závodíme. A přechytračit Michaela na jeho domácí trati, to je naprosto skvostný pocit," zakončil Montoya, jehož se zastal i samotný šampión. "Dal mi velmi málo prostoru pro život, ale dost pro přežití. Byl bych šťastnější, kdyby mi nechal více místa, ale není jeho úkolem učinit mě šťastným," řekl smířlivě Schumacher.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články