Hlavní obsah

Na ME v Madridu bude devět českých badmintonistů, Tomalovou čeká domácí legenda

S nejsilnější sestavou za poslední roky se představí čeští badmintonisté v Madridu na mistrovství Evropy. Od pondělka jich bude hrát devět, přičemž Kateřinu Tomalovou čeká vracející se domácí legenda Carolina Marínová. Osmadvacetiletá Španělka je olympijskou vítězku z Ria de Janeiro a trojnásobnou mistryní světa.

Foto: Český badmintonový svaz

Badmintonistka Kateřina Tomalová.

Článek

Obě mají v prvním kole volno, utkají se v úterý večer. Po loňském ME Marínová měla zdravotní problémy a přišla o tokijskou olympiádu i MS v Huelvě. Už v pondělí se pokusí postoupit Tereza Švábíková, mužskou jedničkou je Jan Louda a v deblu se chtějí ukázat Ondřej Král a Adam Mendrek, který o víkendu jako první český hráč vyhrál titul v německé bundeslize.

"Mám z toho obrovskou radost, hráli jsme v neskutečné atmosféře. Jsem skvěle připraven na šampionát, kde chceme uspět," řekl v tiskové zprávě Mendrek, člen zlatého německého týmu Wipperfeld, v němž působí tři roky. V Madridu se představí i Jaromír Janáček, Tomáš Švejda, Alžběta Bášová a Michaela Fuchsová.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.