Hlavní obsah

Nečekaná podpora Čechů v cestě za medailí. Jejich kolegyně se proměnila v maskota!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týmová soutěž ve třípolohové střelbě prožila na vrcholné akci derniéru a pro české družstvo byla stříbrná. Puškaře Jiřího Přívratského, Petra Nymburského a Františka Smetanu zastavili až ve finále Evropských her Maďaři, kteří vyhráli 17:9. České trio přitom mělo přímo na ploše nečekanou podporu.

Foto: ČOV/Matyáš Klápa

Stříbrné družstvo puškařů, zleva Jiří Přívratský, František Smetana a Petr Nymburský.

Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ „Medaili jsme hrozně chtěli, naštěstí je to aspoň stříbro,“ oddechl si Nymburský. Přívratský ve Vratislavi získal po bronzu ze vzduchovky a stříbru z malorážky svoji třetí medaili. „Ale dnes se mi finále nedařilo, měl jsem špatně udělanou polohu,“ vytkl si Přívratský, jenž střílel finále vestoje.

Čechy vedle stříbra mohl těšit i kvalifikační rekord Evropských her, který jim vzhledem ke konci této disciplíny už zůstane zřejmě napořád.

Ve finálové hale je podporovala jejich kolegyně Lucie Brázdová, na čemž by nebylo nic nezvyklého, jenže tentokrát vypadala poněkud jinak… Navlékla se totiž do kostýmu mločice Sandry, maskota Evropských her.

„Chtěla nás povzbudit, tak to slíbila a už nemohla vycouvat,“ líčil Přívratský a Brázdová jeho slova na Instagramu Českého olympijského týmu potvrzovala.

„Chtěla jsem kluky podpořit, tak jsem jim řekla, že když budou bojovat o medaili, budu dělat maskota, protože jsem doufala, že mi to nedovolí,“ usmívala se sedmadvacetiletá střelkyně. Jenže mnohdy striktní pořadatelé proti jejímu návrhu překvapivě nic nenamítali. „Spíš byli rádi, že si to obleče někdo jiný,“ vysvětlovala Brázdová.

A tak si při nástupu plácla s českými střelci, vlnila se do rytmu, hecovala diváky a podporovala jako správný maskot oba týmy. „Zapojila jsem lehké taneční prvky od svého staršího bratra. Bylo to těžší, než jsem myslela, třeba sledovat v té masce výsledky bylo náročné, překvapivě,“ usmívala se Brázdová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.