Hlavní obsah

Nejlepšími sportovci centra Victoria jsou Horáčková a beachvolejbalisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepšími sportovci centra Victoria se mezi jednotlivci stala lukostřelecká mistryně světa Marie Horáčková a v týmech světoví šampioni v plážovém volejbale Ondřej Perušič a David Schweiner. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v Národní technické knihovně v Praze.

Foto: Luděk Šipla

Mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková na vyhlášení centra Victoria.

Článek

Horáčková, která si vedle titulu zajistila i účast na olympijských hrách v Paříži, v anketě předčila wimbledonskou šampionku Markétu Vondroušovou a vodního slalomáře Jiřího Prskavce, jenž na kajaku ovládl mistrovství Evropy a byl druhý na mistrovství světa.

„Je to pro mě velká čest. Když vidím všechny okolo, tak je to pro mě obrovská motivace do další sezony,“ uvedla Horáčková.

Triumf na mistrovství světa v Mexiku s předstihem zajistil start na OH v Paříži také Perušičovi a Schweinerovi.

„Z ocenění máme obrovskou radost. Konkurence mezi kolektivními sportovci je ve Victorii opravdu hodně velká. Kdyby se nám nepovedlo vyhrát mistrovství světa, tak by naše šance na vítězství v anketě byly výrazně menší,“ řekl Perušič.

Talentem roku byl vyhlášen juniorský mistr světa v plavání Miroslav Knedla. Mezi parasportovci triumfoval lukostřelec David Drahonínský.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články