Hlavní obsah

Chadim prodloužil smlouvu u baseballové reprezentace do roku 2026

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech u kormidla české baseballové reprezentace práce manažera Pavla Chadima nekončí. Po úspěšné kvalifikaci na World Baseball Classic a udržení v hlavním turnaji WBC s ním Česká baseballové asociace prodloužila smlouvu až do roku 2026.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Pavel Chadim, kouč baseballové reprezentace.

Článek

Podepsáno. Pavel Chadim tak může pracovat a budovat tým pro další turnaj World Baseball Classic, který by se měl konat právě v roce 2026 a Češi díky výhře nad Čínou mají účast zajištěnou. Ještě předtím jej ale bude čekat další evropský šampionát, který by měl v roce 2025 hostit Izrael. A Češi zatím stále čekají na medaili z tohoto turnaje.

Současný lodivod přebral tým po Miku Griffinovi po mistrovství Evropy 2021 v Itálii, kde Češi skončili, stejně jako letos, na pátém místě. Následně ale postoupil z již zmíněné kvalifikace na hlavní turnaj World Baseball Classic. Tam až do posledního zápasu Češi bojovali o postup do čtvrtfinále. V létě pak po osmi letech vyhráli domácí Pražský baseballový týden. V přípravě před ME národní tým dokázal jednou porazit Nizozemsko i Itálii, ale na samotném domácím šampionátu skončili mimo medaile. V důležitých utkáních podlehli pozdějším finalistům.

Čeští baseballisté chtějí na domácím ME medailiVideo: Sport.cz

„Za dvanáct měsíců jsme odehráli čtyři těžké turnaje, z toho tři měly světové parametry. Zkušenosti z nich bychom rádi během nejbližších tří let prodali. Buď na ME 2025 v Izraeli, nebo na WBC 2026. Vím, kolik všichni obětovali času, úsilí a energie, aby byl český baseball tam, kde je, a získal si světový respekt. Děkuji a odpočiňte si. Ještě náročnější bude si tento respekt v následujících letech udržet,“ řekl Pavel Chadim pro sociální profily České baseballové asociace.

Již ve středu tak započne staronový manažer nové období odletem na Tenerife, kde s mladými hráči absolvuje první přípravu směrem k nadcházejícím letům. Jedním z cílů českého baseballu je dostat se mezi nejlepších 12 zemí v žebříčku WBSC a díky tomu se také kvalifikovat na turnaj Premier 12.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.