Hlavní obsah

Netradiční narozeniny českého rekordmana. Dárky na stadionu, pak poklus s moderátorkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavil 32. narozeniny, ale místo u dortu a přípitku je trávil na stadionu Sletiště. Český rekordman ve vrhu koulí Tomáš Staněk vyhrál jednu z nejlépe obsazených soutěží mítinku Kladno hází, když v repríze bitvy o zlato z letošního halového mistrovství Evropy se mu povedla odplata a porazil Itala Zanea Weira.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Úsilí koulaře Tomáše Staňka při mítinku Kladno hází.

Článek

Po vrhačské soutěži si zahrál i na sprintera, když popoháněn moderátorkou České televize uháněl ke kameře, aby stihl rozhovor ještě v přímém přenosu. Diváci jeho klus ocenili potleskem.

„Asi si mysleli, že je to čestné kolečko,“ vtipkoval Staněk, jemuž váha ukazuje přes 120 kilogramů. „Byl jsem rozevlátý jako kdyby foukalo padesát metrů z boku. Bylo divný, když máte vystřílené nohy po závodě a s koulí a plným batohem najednou máte klusat. Byl to takový legrační rozhovor za poběhu,“ usmíval se.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vítěz soutěže koulařů Tomáš Staněk přijímá gratulaci od Itala Zaneho Weira.

Výkonem 21,64 m na centimetr okopíroval svůj výkon z Diamantové ligy ve Florencii, kde skončil třetí. Tentokrát o 9 cm zvítězil, navíc v rekordu mítinku. „Za vítězství jsem rád, i když jsem ho spíš utrpěl. Pokusy byly technicky špatné, tak je super, že lítaly tak daleko,“ těšil se.

„A porazit Weira v dobrém závodě je dobrý dárek,“ uznal. Dalšího se pak jubilant dočkal od patronky mítinku a halové světové rekordmanky ve vrhu koulí Heleny Fibingerové, která ho odměnila velkým moravským koláčem ze své pekárny.

Reklama

Související témata: