Hlavní obsah

Novotná s Kufem štafetu na závěr finále SP v Ankaře nedokončili

Veronika Novotná s Janem Kufem nedokončili závod smíšených štafet, který uzavřel finále Světového poháru moderních pětibojařů v Ankaře. Češi odstoupili po základním kole šermu a jízdě na koni kvůli tomu, že Kuf měl po sobotním individuálním závodu málo času na regeneraci a nedlouho před mistrovstvím světa nechtěla výprava riskovat případné zdravotní komplikace.

Foto: Filip Komorous/ČSMP

Český moderní pětibojař Jan Kuf při závodu Světového poháru v Ankaře.

Článek

Všichni tři čeští pětibojaři v sobotu skončili v elitní desítce. Kuf ji uzavíral. "Honza šel dnes třetí závod ve třech dnech. Teprve včera večer nám organizátoři upřesnili časový program dnešního závodu, který začínal už v půl osmé ráno. Doba na regeneraci byla proto extrémně krátká," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě.

MS začne za čtyři týdny. "Hlavně pro Veroniku bylo proto důležité, aby nejela do Alexandrie s tím, že její poslední parkur dopadl eliminací. Dnešní parkur zvládla velmi dobře, i když třeba časový limit jsme tentokrát vůbec neřešili," dodal Kučera. Češi po dvou disciplínách nepatřili mezi nejlepší, proto po parkuru odstoupili. Vyhráli Balász Szép a Michelle Gulyásová z Maďarska.

Finále SP v moderním pětiboji v Ankaře - smíšená štafeta:
1. Szép, Gulyásová (Maď.) 1357
2. Sato, Učidaová (Jap.) 1351
3. Lawrynowicz, Dominiaková (Pol.) 1341,
...Kuf, Novotná (ČR) nedokončili.

Reklama

Související témata: