Hlavní obsah

Olympijský medailista Rose za soutěžení v boratovských plavkách trest nedostal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojnásobný olympijský medailista v jezdectví Australan Shane Rose vyvázl bez trestu z „aféry“ s boratovskými plavkami, v kterých v předminulém týdnu závodil na neoficiální soutěži u Sydney. Národní jezdecká federace mu nejprve pozastavila činnost, ale po prozkoumání celé záležitosti rozhodla, že padesátiletý jezdec neporušil její kodex. Informovala o tom BBC.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Trojnásobný olympijský medailista v jezdectví Australan Shane Rose

Článek

„Shane se z toho poučil a omluvil se. Chápe, že očekáváme vysokou úroveň od každého z našich reprezentantů. Záležitost je vyřešena a Shane a jeho kolegové se mohou soustředit na boj o olympijské hry v Paříži,“ uvedl generální ředitel federace Darren Gocher.

Rose se představil v místní soutěži ve Wallaby Hill také v kostýmu gorily či postavy Duffmana ze Simpsonů. Největší pozornost však vzbudil při jízdě v mankini - plavkách, které proslavil filmový Borat.

„S takovým zájmem jsem se ještě nikdy nesetkal,“ řekl Rose. „Teď je čas soustředit se na práci a pokusit se dostat australské jezdectví do médií z pozitivnějšího důvodu, zlatou olympijskou medailí,“ dodal majitel dvou stříbrných a jedné bronzové olympijské medaile v soutěži družstev.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.