Hlavní obsah

Babiš obdařil Sáblíkovou, přidal i tradiční příslib

Praha

S dárkem a dalším slibem odcházela Martina Sáblíková od premiéra Andreje Babiše, který ji přijal po letošním veleúspěšném tažení po rychlobruslařských oválech. Při té příležitosti se omílal tradiční evergreen - hala pro vyznavače bruslení.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martina Sáblíková na nedávné posezonní tiskové konferenci v Praze.

Článek

Na sítích premiér přidal podrobnosti z úterního setkání se závodnicí, která v závěru sezony kromě medailí z MS třikrát překonala světový rekord. Na Úřadu vlády jí poděkoval za reprezentaci a připravil si pro ni i pozornost. Rovněž tak pro trenéra Petra Nováka.

„Ten ode mě dostal medaili Karla Kramáře. Martina už ji má, tak jsem jí za sebe předal květiny a osobní dárek z Apple Storu," stojí na Babišově facebookovém profilu.

Debata podle premiéra trvala asi hodinu. Byl u ní i Milan Hnilička, vládní zmocněnec pro sport. „Takže je jasné, že to bylo i o stadionu," uvedl Babiš a připomněl v této souvislosti i trenéra Sáblíkové.

„Pan Novák vytipoval novou lokalitu. Prý ve všech směrech vyhovující," pokračoval premiér, který se o hale coby vládní prioritě zmiňoval i před rokem po zimní olympiádě v Koreji.

Kouč Novák v minulosti opakovaně spřádal plány na stavbu haly, a to i s představiteli předešlých vládních garnitur. A teď mohl slyšet další tradiční příslib.

„Hned, jak bude známá dohoda investorů, začneme jednat. Už slyším své milé hejtry, že opět jen slibuju. Zvykl jsem si. Ale ať chcete, nebo ne. Tenhle stadion je jedna z našich priorit a vypadá to, že jsme se zase posunuli o kus dopředu. Teď je to na svazu," sdělil premiér.

V minulosti se o hale jako už takřka o hotové věci mluvilo v souvislosti s Velkým Osekem. Padala i jména dalších lokalit - Praha, Brno, Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou atd.

Kdy se podle vás Martina Sáblíková dočká rychlobruslařské haly v ČR?
Nikdy
68,9 %
Ještě v době, kdy bude závodit
5,5 %
V době, kde bude trenérkou nebo divačkou
25,6 %
Celkem hlasovalo 9018 čtenářů.

Reklama

Související témata: