Hlavní obsah

Baseballista Detroitu předvedl kouzelnický trik. Vyautovaný soupeř tomu nechtěl uvěřit

Fort Myers/Praha

Míček zmizel v rukavici. Běžec na metách předvedl školáckou chybu. Utkání Minnesoty Twins a Detroitu Tigers tzv. Spring League nabídlo málo vídaný kousek. První meta Tygrů Miguel Cabrera využil nepozornosti soupeře, naznačil zahození míčku, ale přitom si ho schoval do rukavice. Parádní aut byl na světě a situace se teď může promítat během tréninků jako exemplární příklad toho, co by běžec na metách neměl dělat. Tigers zvítězili 3:0.

Foto: Reinhold Matay, Reuters

První metař Detroitu Tigers Miguel Cabrera během přípravného zápasu Spring League. Ilustrační foto.

Článek

Pětatřicetiletý veterán Major League Cabrera předvedl, že zkušenosti mu nechybí. Zaregistroval nestandartní chování běžce a naplno toho využil. Veterán Cabrera chytil pickoff nadhazovače Tygrů, ale ten ještě k autu nestačil. Pak už ale přišla akce, která bývá k vidění spíše během zápasů žákovského baseballu.

Rodák z Venezuely naznačil odhod zpět ke svému kolegovi, ale míček si schoval do rukavice. Ve chvíli, kdy se nepozorný Adrianza pustil první mety, měl ho zkušený harcovník přesně tam, kde potřeboval. Vyautovaný běžec se pomalou chůzí vydal zpět k hráčské lavici a trenéři ho nejspíš nepochválili. Zkušená hra od Cabrery bude určitě aspirovat na nejzajímavější akci letošní přípravné Grapefruit League.

Cabrera, vítěz světové série z roku 2003, dvakrát zvolený nejužitečnější hráč divize AL a účastník jedenácti ALL-Star Games, má místo na soupisce Tigers vyhrazené. V přípravných duelech o svou šanci stát se prvním Čechem v MLB bojuje v dresu Baltimore Orioles Martin Červenka. Nedávno se blýskl tříbodovým homerunem.

Reklama

Související témata: